00:28, pet, 29. Mar

Občina Ruše najbolj prodorna razvojna občina v vzhodni Sloveniji





Včeraj so podelili nagrado Zlati kamen 2018 za najbolj razvojno prodorno občino. Med 12. finalistkami za izbor Zlati kamen 2018 je bila tudi Občina Ruše. 

Falska

Naziv je letos prejela Občina Kočevje. Regijske zmagovalke pa so Občina Ajdovščina v zahodni Sloveniji, Občina Kočevje v osrednji in jugovzhodni Sloveniji, Občina Radlje ob Dravi v regiji od Koroške do Posavja, v vzhodni Sloveniji pa je zmagala Občina Ruše.

Kot so zapisali v obrazložitvi nagrade, je le malo krajev v zadnjih letih naredilo tolikšen preobrat, kot ga je Kočevje. Leta 2010 je bilo Kočevje odmaknjen kraj, obremenjeno s preteklostjo in z resnimi razvojnimi izzivi, sedaj pa analize odkrivajo hitre spremembe zlasti na področjih trga dela in gospodarstva.

Občina Ruše si je nagrado za najbolj prodorno v vzhodni Sloveniji prislužila v konkurenci z občinami Hoče-Slivnica in Murska Sobota. V Občini Ruše so razvoj močno oprli na izobraževanje in šport, kraj pa po navedbah komisije, ki ga je uvrstila med kandidatke za nagrado zlati kamen 2018, ponuja za slovenske razmere eno najboljših kakovosti bivanja.

“Občina Ruše se zahvaljuje vsem svojim občanom, podjetnikom, izobraževalnim institucijam, društvom, ki so skupaj z delom občinske uprave pripomogli k nagradi, s katero se je prepoznalo dosedanje delo in trud za razvoj in dvig življenjskega standarda v občini,” so danes sporočili iz občine.

Ob tem pa dodajajo, da v letošnjem letu  nadaljuje z deli za dvig življenjskega standarda z gradnjo kolesarske poti do Maribora, obnovo kulturnega doma, obnovo trga v Bistrici ob Dravi, izbiro koncesionarja za čiščenje odpadnih voda, prenovo pokopališče vežice, obnovo vodovoda ter drugih komunalnih projektov.

Nagrado Zlati kamen družba Planet GV podeljuje od leta 2012. Dosedanje zmagovalke so bile občine Podčetrtek, Ljubljana, Šentrupert, Škofja Loka, Postojna in Idrija. V analizo so avtomatično vključene vse slovenske občine, zato podatki predstavljajo dober pregled slovenskega okolja na ravni lokalne samouprave, poroča STA.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.