11:31, pet, 29. Mar

Občina Hoče-Slivnica začela postopek sprejema novega občinskega prostorskega načrta





Občina Hoče-Slivnica bo junija 2020 začela postopek priprave novega prostorskega načrta. Zaradi tega zdaj obveščajo vse zainteresirane, da lahko na občini podajo pobudo za spremembo namenske rabe prostora. Pobudo je treba vložiti na predpisanem obrazcu, saj mora biti vsaka vloga ustrezno utemeljena. Odda se jo lahko osebno na občini ali pa po pošti, in sicer do 1. 6. 2020.

Pri pripravi novega prostorskega akta bodo obravnavane samo tiste vloge, ki bodo dane na zahtevanem obrazcu in bo zanje poravnana upravna taksa v višini 50 evrov, skladno z Odlokom o višini takse za obravnavanje pobud za spremembo namenske rabe prostora v Občini Hoče-Slivnica (UGSO št. 5/2020). Upoštevane bodo pobude, ki bodo oddane na občino do 1. 6. 2020 osebno ali po pošti na naslov Občina Hoče-Slivnica, Pohorska cesta 15, 2311 Hoče. Občina Hoče-Slivnica hkrati obvešča tudi vse vlagatelje, ki so na občino oddali vlogo za spremembo namenske rabe v obdobju od 2013 do 2020, da na občino podajo novo pobudo na zahtevanem obrazcu. Če so vlagatelji ob oddaji vloge poravnali takso v višini 4,50 evra, morajo hkrati z novo pobudo poravnati še razliko v višini 45,50 evra. Znesek takse lahko vlagatelji poravnajo na TRR: SI56 0136 0560 0309 162, referenca: 11 76597-7111002. Pobudi mora biti priloženo tudi dokazilo o plačilu takse.

Občina Hoče Slivnica. Vir Google maps
Občina Hoče Slivnica. Vir Google maps

Poudarjajo pa, da plačilo takse ne zagotavlja spremembe namenske rabe prostora v Občinskem prostorskem načrtu (OPN,) temveč zgolj obravnavo ustreznosti pobude na občini z vidika njene skladnosti s temeljnimi pravili urejanja prostora, cilji prostorskega razvoja občine in pravnimi režimi v prostoru ter z vidika možnosti opremljanja zemljišča s komunalno opremo in drugo gospodarsko javno infrastrukturo.

Plačilo takse je zgolj pogoj za obravnavo pobude. Če se vloga nanaša na več parcel, se za posamezno pobudo šteje pobuda, dana za spremembo namembnosti na enovitem zaokroženem območju v okviru ene enote urejanja prostora.

Z Občine Hoče-Slivnica še sporočajo, da bo sprejem novega OPN čez približno dve leti, saj je postopek sprejema prostorskega načrtovanja dolgotrajen.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.