14:08, čet, 28. Mar

Ob vnovičnem poskusu prodaje Vinaga prispelo šest ponudb





Simon Prelogar, stečajni upravitelj propadlega mariborskega vinarja Vinaga je ob vnovičnem poskusu prodaje Vinaga prejel šest ponudb, od tega tri za celoten kompleks.

Od šestih oddanih ponudb je ena prisla iz tujine, sicer pa se dva ponudnika zanimata samo za proizvodni del premoženja, torej novo klet v Košakih ter Vinagove vinograde v Košakih, Jarenini in Svečini, en ponudnik pa je oddal ponudbo za staro klet v središču mesta. Prelogar je povedal, da bo najprej poskušal prodati poslovno celoto, po njegovih besedah pa so bile vse tri prejete ponudbe zelo konkurenčne. Dokončna odločitev je sicer odvisna od ločitvenega upnika Raiffeisen banke, ki se bo o tem odločil do naslednjega tedna. Po njegovih besedah bo s tokratnim poskusom prodaje zagotovo storjen vsaj korak naprej. Če namreč ločitveni upnik ne bo sprejel nobene ponudbe, namerava stečajni upravitelj staro klet v središču mesta izročiti njemu, sam pa bo nato nadaljeval pogajanja s ponudniki, ki jih zanima nakup ostalega premoženja.

Vinag

Neuradno naj bi si bile ponujene kupnine za nakup poslovne celote precej blizu, a vseeno bistveno nižje od 1,96 milijona evrov, ki jo je na lanski dražbi ponudil ameriški poslovnež James Lukežič, ki je takrat kazal velik interes za nakup Vinaga, vendar kasneje kupnine kljub vsemu ni poravnal.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.