22:49, čet, 28. Mar

Ob Rektorjevem dnevu podelili priznanja in nagrade Univerze v Mariboru





Na mariborski univerzi so danes ob rektorjevem dnevu podelili 59 nagrad in priznanj tistim, ki so s svojim delom, izrednimi uspehi, dosežki in zaslugami pomembno prispevali k njeni uveljavitvi in razvoju. Častni doktorat za izjemne in vrhunske dosežke je prejel Ponnuthurai N. Suganthan iz singapurske tehnološke univerze Nanyang.

Vir: Univerza v Mariboru
Vir: Univerza v Mariboru

Naslov častnega doktorja so podelili na predlog fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. Suganthan že več kot 15 let intenzivno sodeluje z njihovimi raziskovalci na področju evolucijskega računanja, optimizacijskih algoritmov in diferencialne evolucije, med drugim s skupnimi znanstvenimi objavami in skupno organizacijo znanstvenih simpozijev.

Suganthan je sicer prejemnik več mednarodnih nagrad in priznanj in sodi v vrh svetovnih raziskovalcev na področju evolucijskega računanja in algoritmov z rojem delcev. S svojimi znanstvenoraziskovalnimi dosežki je bistveno prispeval k razvoju znanosti v mednarodnem merilu.

Ob tem so danes podelili tudi druge nagrade in priznanja univerze za znanstvenoraziskovalno, umetniško in izobraževalno delo, nagradi za sodelovanje z gospodarstvom in prenos znanja, nagrade za strokovno delo ter svečane listine, ki jih v zahvalo za sodelovanje podeljujejo organizacijam, skupnostim in društvom.

Študentom so, kot spodbudo za doseganje čim višje kakovosti študija, ustvarjalnega vključevanja v znanstvenoraziskovalno in umetniško delo, podelili rektorjeve nagrade ter Perlachove nagrade in priznanja.

Kot je ob tem poudaril rektor Zdravko Kačič, je Univerza v Mariboru pred pomembno nalogo začrtati svojo pot v naslednje desetletje, ki jo bodo opredelili v strategiji razvoja do leta 2030. Prepričan je, da bodo zavedajoč se naših velikih potencialov, ambicij ter zmožnosti, zastavili smele cilje in z njimi pomembno nadgradili pogoje, potrebne za ustvarjanje prihodnosti.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.