19:22, čet, 25. Apr

Novo vodstvo OOZ Maribor





Mariborski obrtniki in podjetniki so na sredini volilni skupščini izbrali novo vodstvo Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor. Dosedanjega predsednika Aleša Pulka, ki je prevzel vodenje nadzornega odbora, je na vodilnem položaju za naslednje štiriletno obdobje zamenjal Alojz Buček, za njegovega namestnika pa je bil izbran Marko Babšek.

Zajeta slika

Buček je sicer direktor in lastnik podjetja BAS, ki zaposluje 19 ljudi in se na območju nekdanjega TVT Boris Kidrič v Mariboru ukvarja s servisiranjem kovinsko obdelovalnih strojev in naprav. Novi predsednik je bil tudi edini kandidat za mesto predsednika. Novi podpredsednik Marko Babšek je lastnik podjetja za predelavo in obdelavo kovin Impott iz Limbuša, so danes sporočili iz območne obrtno-podjetniške zbornice.

Mariborska območna zbornica je lani obeležila 40-letnico svojega obstoja in združuje obrtnike ter podjetnike z območja Mestne občine Maribor ter občin Duplek, Hoče-Slivnica, Rače-Fram, Miklavž na Dravskem polju in Starše.

Če sta bili obrt in malo podjetništvo nekoč v industrijsko zelo razviti regiji zgolj dopolnilni panogi, sta v zadnjem obdobju prerasla v glavni steber razvoja gospodarstva, ki zagotavlja približno 36 odstotkov neto dodane vrednosti v regiji in zaposluje 14.000 delavcev. V primeru nekaterih manjših občin pa sta to sploh edini obliki zaposlovanja.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.