17:26, čet, 25. Apr

Novinarska konferenca Radljah ob Dravi





V četrtek, 10. novembra je potekala novinarska konferenca, na kateri je sam župan Alan Bukovnik spregovoril o obvoznici. Pogodba je končno podpisana, tako, da se bodo dela lahko na sami obvoznici začela. Po besedah župana, ki je opravil pogovor z izvajalcem, g. Slemenškom, naj bi se dela pričela že v začetku tega tedna. Sama obvoznica Radlje naj bi bila dokončana v roku osmih mesecev. Obvoznica ne bo le zmanjšala hrupa, ki nastaja v mestnem jedru, temveč tudi omogočila možnost večjega razvoja samega mestnega jedra.

S strani področja gospodarstva je bilo mnogo povedanega. Beseda je stekla tudi o GEBERIT- u. Po besedah župana, so konec meseca oktobra dobili sporočilo od podjetja GEBERIT, da se vodstvo GEBERIT- a in KONCERN- a še ni odločilo o morebitni lokaciji, za morebitno gradnjo o njihovih novih proizvodnih prostorov. V pismu so navedli, da sta v igri lokaciji v Radljah in Rušah. Pričakujejo, da bodo do konca letošnjega leta sprejeli odločitev, ter takrat tudi odločitev sporočili.

Občina Radlje ob Dravi je bila uspešna na razpisu ministrstva za šolstvo, urada za mladino, za prijavo mladinskega kulturnega centra z hostlom, ki so jo po pogodbi z ministrstvom za šolstvo tudi izpeljali. Skoraj vse obveznosti so po pogodbi že zaključene, čaka jih le že zaključno poročilo o delih, ki so bila izvedena. Z odprtjem hostla ne bodo hiteli, saj mu želijo dodati še dokončno vsebino, po kateri bo lahko hostel deloval tako kot mora. Poskrbeti bo vsekakor potrebno še za detajle.

Sam župan je za našo kamero tudi zaupal o primanjkljaju rebalansa. V proračunu 2011 so načrtovali investicijo, ki so jo že v preteklosti tudi prijavili na Ministrstvo za kulturo, in sicer obnovo radeljskega dvorca. Ta investicija je po besedah župana bila vredna 1, 8 milijona evra, vsa ta sredstva pa so takrat bila razdeljena kot sredstva iz EU in iz države, tako da občina ne bi imela nikakršnega vložka pri obnovi radeljskega dvorca. Na razpisu so se takrat uvrstili na sedmo mesto. Tega razpisa žal ni bilo, kljub temu da so ga imeli ves čas v pripravljenosti in čakali nanj. Vendar so ga zaradi dogajanj v državi umaknili. To ne pomeni, da ne bi tega mogli ponoviti. V primeru, da bodo enaki pogoji, se bodo ponovno prijavili na razpis. Drugi del primanjkljaja pa so bili zelo zmanjšani prihodki iz naslova koncesije za reko Dravo, nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča in za komunalne prispevke.
Zato bodo sredstva ki so bila namenjena društvom, razpisom za kmetijstvo in ostalim institucijam dali v letošnjem letu polovico sredstev, takoj v začetku naslednjega leta pa še drugo polovico. Tiste krajevne skupnosti, ki pa zadnje dvanajstine ne bodo dobile nakazane v decembru, bodo le – to dobile na začetku naslednjega leta.

Druge novice

Comment

  • Tine

    16 novembra, 2011

    Volitve se bližajo in kar na enkrat se vaš župan vtikuje v Državni projekt “Obvoznice Radlje ob Dravi”.
    Kaj pa bo dobil od Slemenška d.o.o. da se osebno z njim pogovarja.Morda bo tudi njega Slemešek, tako kot inšpektorje peljal na izlet v Bosno.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.