03:22, tor, 19. Mar

Novi župan Maribora je Saša Arsenovič





V Mestni občini Maribor je v drugem krogu lokalnih volitev – po do sedaj znanih neuradnih podatkih – županski stolček zasedel Saša Arsenovič, ki je v drugem krogu dobil 58,45 % glasov. Njegov protikandidat Franc Kangler pa je dobil 41,55 odstotka glasov.

Foto: M. Pigac
Foto: M. Pigac

“Kot športnik sem seveda pričakoval zmago, drugače ne bi šel v to tekmo. Je pa bilo zelo naporno, pestro in zanimivo… Še enkrat se zahvaljujem Mariborčankam in Mariborčanom, ki verjamejo v boljši jutri in, ki so dali svoj glas,” je prve vtise komentiral Arsenovič.

Tudi v prvem krogu volitev pred dvema tednoma je boljši izid dosegel Arsenovič. Po podatkih volilne komisije je takrat zbral 38, Kangler pa 31 odstotkov glasov med skupno 18 kandidati za župana Maribora. Zadnja javnomnenjska raziskava časnika Večer, objavljena pred nekaj dnevi, pa je pokazala za 1,6 odstotne točke boljši rezultat Kanglerju.

“Življenje gre naprej, pred nami so novi izzivi, nove priložnosti. Ta ekipa je v Mariboru dobro izpeljala te volitve, prišli smo v drugi krog, dobili smo deset mandatov v mestnem svetu,” je v izjavi za medije spomnil Kangler. Napovedal je še, bo ta ekipa verjetno pripravljala strategijo za evropske in naslednje državnozborske volitve.

Na vprašanje, ali so v mestnem svetu pripravljeni sodelovati z Arsenovičem, je Kangler odvrnil, da za to ne vidi zadržkov, če bo to v interesu Maribora.

Po preštetih dobrih 70 odstotkih glasov Arsenovič pred Kanglerjem vodi z 58,6-odstotki podpore. Kanglerju, ki so ga poleg njegove Nove ljudske stranke Slovenije (NLS) že od začetka volilne kampanje podpirali še v SDS, SLS in SNS, so volivci namenili 41,4-odstotno podporo.

V Mariboru se je po delnih neuradnih podatkih drugega kroga lokalnih volitev udeležilo okoli 43 odstotkov volilnih upravičencev.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.