23:36, tor, 16. Apr

Novi prostori ZTM Pohorje





Mestna občina Maribor je zagotovila Zavodu za turizem Maribor – Pohorje selitev v nove prostore.

Sedanje vodstvo Mestne občine Maribor se je že pred časom seznanilo s situacijo Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, ki je v času prejšnjega vodstva Mestne občine Maribor na mariborsko občino v raznih oblikah naslavljal svojo željo po selitvi, s katero bi izboljšali svoje pogoje delovanja. Ker sedanje vodstvo MOM podpira usmeritve delovanje zavoda za turizem, razume njihove potrebe in se zaveda, da mu na ta način omogoča boljše pogoje za izvedbo aktivnosti v oblikovanju mariborske turistične ponudbe, je k reševanju okoliščin delovanja zavoda pristopilo z vso resnostjo.

Prav zato je mariborska občina na svoji spletni strani v začetku maja objavila namero o sklenitvi neposredne pogodbe, na podlagi katere je pred dnevi podpisala pogodbo z Zavodom za turizem Maribor – Pohorje.

download

Zavod za turizem bo denimo med drugim vzpostavil destinacijsko trgovino, ki je mesto doslej ni imelo in bo na ta način začel graditi blagovno znamko mesta Maribor, hkrati pa bo lokacija trgovine in lokacija poslovnih prostorov oziroma uprave prispevala k oživitvi tega dela starega mestnega jedra, kar si, kot smo že večkrat javno poudarili, vodstvo mestne občine prizadeva doseči na različne načine. Tako bo zavodova trgovina denimo odprta tudi čez vikende, torej v soboto in nedeljo, to pa bo, verjamemo, izjemno pozitivno vplivalo za staro mestno jedro in ne nazadnje za mesto v celoti.

Prav tako je za sedanje vodstvo Mestne občine Maribor pomembna racionalizacija poslovanja občine v smislu obvladovanja stroškov, kjer zavode, ki plačujejo za prostore, ki jih zasedajo (in se tako plačujejo komercialne najemnine iz proračuna), želimo prestaviti v prostore, ki so v lasti MOM, s čimer se izognemo plačevanju najemnine.

Ker mestna občina Maribor ve, da zavod za svoje delovanje ne bo porabil vseh prostorov, ki se nahajajo v objektu Tkalskega prehoda, bo z najemno pogodbo občina definirala uporabo oziroma namen ostalih prostorov. Slednje bo namreč zavod v skladu z veljavno zakonodajo z razpisom oddal potencialnim uporabnikom naprej.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.