06:46, pet, 29. Mar

Nigrad: Zimska služba končala svoje delo





Iz podjetja Nigrad so sporočili, da so z današnjim dnem končali z aktivnostmi v okviru zimske službe. Ta koledarsko sicer traja od 15. novembra do 15. marca, vendar so stalno pripravljenost zaradi kratkoročnih vremenskih napovedi, po katerih je bilo pričakovati tudi sneg, nekoliko podaljšali. Od danes naprej svoje aktivnosti preusmerjajo v redno letno vzdrževanje cest in drugih javnih površin.

V letošnji zimski sezoni so izvedli 13 akcij pluženja in 21 akcij posipa, uporabili pa cca. 1.900 kubičnih metrov posipnih materialov in cca. 1.100 ton soli. Ta je bila na voljo tudi občanom na sedežih krajevnih skupnosti in mestnih četrti. “Leto poprej smo izvedli 22 akcij pluženja, 40 akcij posipa in uporabili 4.300 ton soli,” sporočajo iz Nigrada.

Zimska vzdrževalna dela so izvedli na območju 746,6 km pločnikov in cest, od česar predstavljajo prvo prioriteto glavne in zbirne ceste v dolžini 209,2 km, drugo prioriteto lokalne in strme ceste v dolžini 137,4 km, tretjo prioriteto pa predstavljajo javne poti in krajevne ceste v skupni dolžini 400 km.

FOTO: Nigrad
FOTO: Nigrad

Vodja zimske službe na Nigradu, Jože Planinc je dejal: “Zimsko sezono 2018/19 smo končali tako, kot smo jo začeli, v nizkem startu in v stalni pripravljenosti z vsemi razpoložljivimi sredstvi in človeškimi viri, ki obsegajo 80 plužnih enot in 150 delavcev. V minuli zimi sicer obilnega sneženja na območju Mestne občine Maribor nismo bili deležni, smo pa zaradi nizkih temperatur nekajkrat morali zagotoviti varno prevoznost cest in varno uporabo pločnikov z akcijami posipa. Akcije s pluženjem smo izvajali predvsem v višje ležečih območjih, pri čemer velja, da plužne enote pričnejo z delom, ko zapade 10 cm snega na glavnih in 15 cm na preostalih cestah. Svoje moči bomo sedaj usmerili v letno vzdrževanje cest, saj so včeraj odprle vrata tudi asfaltne baze na našem območju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.