Neznancev ne spuščajte v stanovanje ali hišo!

Včeraj, 11. 9. 2014, okoli 10.30 je neznana ženska okradla upokojenega moškega v Podovi. Upokojencu je ob prihodu povedala, da popisuje upokojence, on pa jo je povabil v dnevno sobo, kjer je iz regala vzel denarnico ter ji iz nje izročil svojo osebno izkaznico. Ker je neznanka povprašala še za ženine podatke, je prijavitelj odšel v spalnico, da bi našel ženin dokument. Med tem časom je neznanka iz njegove denarnice odtujila 120 evrov in odšla k prijavitelju, da bi mu pomagala poiskati dokument od žene. Ker ga nista našla, ji je prijavitelj sam povedal podatke, neznanka pa je zatem odšla in se odpeljala z osebnim avtomobilom, znamke Ford C-max, črne barve. Ob strani bi naj bila zatemnjena stekla.

Slika je simbolična

Slika je simbolična

Neznanka je bila stara 40-50 let, visoka okoli 165 cm, srednje postave, črnih las, oblečena je bila v temna oblačila, govorila je slovensko.

Če je opisana ženska okradla še koga, naj to sporoči na interventno številko policije 113. Na to številko ali na anonimni telefon policije 080 1200 lahko ljudje sporočijo tudi karkoli, s čemer bi pripomogli k prijetju te ženske.

V izogib tovrstnim neljubim dogodkom svetujemo, naj bodo ljudje previdni pri sprejemanju nepoznanih ljudi na domu. To velja tudi za obiske domnevnih “podjetnikov”, ki se pri njih zglasijo nenapovedano oziroma ponujajo
storitve, ki jih niso naročili, so vsiljivi, želijo preventivno pregledovati naprave, jih po pregledu servisirati ipd..

Če postanete žrtev kaznivega dejanja, takoj pokličite polciijo na telefonsko številko 113. Policiji lahko pri izsleditvi storilca precej pomagate, če si dobro zapomnite ali takoj zapišete predvsem:

· osebni opis sumljivih oseb (spol, starost, velikost, obleka, posebne značilnosti obraza, hoje, govora in drugo)
· registrsko številko, barvo, znamko in tip vozila
· smer, kamor je storilec pobegnil.

Več o roparjih na domu lahko preberete na spletni strani policije:
http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/437-roparji-na-domu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV