Neodgovorna kršitelja odvrgla smeti in živalske ostanke v naravni spomenik

V  torek,  2.  6.  2020,  sta  policista  v Brezju v Mariboru, med kontrolo Ptičjega  gozda,  Gaj  – ornitološki naravni spomenik, naletela na odvržene odpadke, med katerimi so bila oblačila, plastična embalaža, elektronika, ostanki živali – najverjetneje ovce in podobno.

Vir: PU Maribor

Z zbiranjem obvestil in ogledom odvrženih smeti sta policista ugotovila, da sta odpadke odvrgla dva prebivalca Maribora. O  najdbi  živalskih ostankov so obvestili veterinarsko higienično službo,
in Medobčinski inšpektorata, ki je o smeteh obvestil pristojno podjetje, ki bo (je) območje počistila in odpadke odpeljala.

Zoper  oba  kršitelja  bodo  podali predlog drugemu prekrškovnemu organu za uvedbo  postopka  o  prekršku,  zaradi  kršitve  Uredbe o odpadkih (ker sta odpadke  odvrgla  v naravnem okolju in z njimi nenadzorovano ravnala) in po Zakonu  o  veterinarskih  merilih  skladnosti  (ker z živalskimi stranskimi proizvodi  nista  ravnala  in  jih  skladiščila v skladu z določili zakona, temveč  sta jih odvrgla v naravnem okolju). Verjamemo, da jima bo pristojni prekrškovni  organ,  zraven predpisane globe, naložil tudi plačilo stroškov odstranjevanja tako odvrženih odpadkov.

Galerija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

1 KOMENTARJEV
Zorica VALCL     05.06.2020 ob 5:17

Kot prvo naj oba sama to svinjarijo odpeljeta tja kamor sodi.Oba tudi strogo kaznovati,če ju ni možno oglobiti,pa z nekaj ur javnih del.Dela dovolj,le videti ga je potrebno.Glede na to,da sta v naravo pripeljala vso to kramo,bi bilo zanimivo pogledati njuno prebivališče,bojim se,da bi imeli kaj videti.Normalni zavedni državljan tega ne bi storil,morda bi bilo dobro tudi njune možgane malo presvetiti..