10:13, pet, 29. Mar

Nekdanji poslanci na obisku v Destrniku, Žetalah in Vidmu pri Ptuju





Nekdanji poslanci Republike Slovenije, ki so v Društvu poslancev 90, so včeraj obiskali tri občine: Destrnik, Videm pri Ptuju in Žetale. Rdeča nit tovrstnih strokovnih ekskurzij je, da si na terenu ogledajo primere dobre prakse in ugotovijo učinke svojega dela. Včeraj so si med drugim ogledali tudi park za prostoživeče živali v občini Destrnik.

Župani treh občin – Destrnik, Žetale in Videm pri Ptuju – so včeraj gostili nekdanje poslance Državnega zbora in jim predstavili svoje občine pa tudi primere dobre prakse v njih. Obenem so v neformalnih pogovorih opozorili tudi na probleme, s katerimi bi se aktualni poslanci morali ukvarjati zdaj.

V Destrniku so si med drugim ogledali tudi park prostoživečih živali.
V Destrniku so si med drugim ogledali tudi park prostoživečih živali.

Franc Pukšič nam je povedal, da bi bilo bistveno drugače, če bi lahko župani še vedno sedeli v parlamentu, da pa bodo skušali tudi preko društva poslancev vplivati pri posameznih primerih na spremembo zakonodaje. Anton Butolen, župan Žetal, meni, da je sedanja razdrobljenost Slovenije na občine pozitivna za razvoj občin. Župan Vidma pri Ptuju Branko Marinič pa, da bi se morali aktualni poslanci ukvarjati na sejah s pravimi vsebinami, ki bi jih narekovali poslanci, ne pa, da vsebina narekuje poslancem.

Več v današnjem Občinskem informatorju, na BK TV, ob 18.30.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.