08:49, sob, 20. Apr

Naziv “Športnik leta 2013 v Vuzenici” dobil Jani Marn





V Vuzenici so ponovno podelili naziv “NAJ ŠPORTNIK LETA”, ki ga je tokrat prejel Jani Marn. Prav tako pa so podelili tudi pokal občine Vuzenica. Prehodni – velik stekleni, kristalni pokal pa je tokrat šel v roke Odbojkarskemu klubu Vuzenica.

Za veliki naziv “ŠPORTNIK – ŠPORTNICA LETA OBČINE VUZENICA 2013” sta se potegovala dva nominiranca: Jani Marn, ki ga je predlagalo Planinsko društvo Vuzenica in Stojan Gobec. Jani Marn je član Planinskega društva Vuzenica ter gorski tekač, ki se z športom ukvarja celo življenje. V osnovni in srednji šoli je treniral košarko, hodil v hribe, tekel in kolesaril. Od leta 2006 pa se aktivno ukvarja z gorskim tekom oziroma z gorskimi ultra maratoni. To je disciplina, kjer je potrebno v neprekinjenem času s čim krajšimi postanki za regeneracijo in okrepčilo preteči velike razdalje (100 in več kilometrov) in hkrati premagati več tisoč metrov vzponov in spustov; ženska nominiranka pa je po izboru Plesno rekreacijskega kluba Harmonija bila mlada perspektivna športnica Mojca Haberman, strastna športnica, ki je pri svojih rosnih 14. letih svoje življenje popolnoma posvetila športu.

Stojan Gobec, predsednik odbora za šport;, Mojca Haberman, PRK Harmonija; Matjaž Feračič, večkratni svetovni prvak;  Jani Marn, Naj športnik leta 2013 Vuzenica (2)

Nagrado in naziv Janiju Marnu sta podelila Matjaž Feračič, večkratni svetovni prvak, ki je lani zmagal tudi na svetovnih igrah – “olimpijskih igrah” neolimpijskih športov, ter predsednik Odbora za šport Stojan Gobec.

Dobitniku velikega steklenega, kristalnega pokala – Odbojkarkemu klubu Vuzenice je le tega predal Lojze Gobec, ki je med drugim bil pobudnik ideje o uvedbi nagradnega tekmovanja za “ŠPORTNIKA VUZENICE.” Pokal, ki ga je izročil je izdelek steklarskih mojstrov steklarne Rogaška Slatina, kamor segajo tudi korenine Godca. Sicer pa je Gobec s svojim udejstvovanjem, kot nekdanji ravnatelj šole, pomagal pri izgradnji športne infrastrukture.

Svečane prireditve pa se je udeležil tudi župan Občine Vuzenica Franjo Golob, ki je s ponosom pritrdil, da je bila ta prireditev še ena izmed tistih, ki lahko služijo kot dokaz, da imajo občani in občanke Občine Vuzenica velik športni potencial.

Za popestritev kulturnega programa pa so poskrbeli: Alja Krušič, Adi Smolar, Z.O.O. Pitoni in učenci GS Radlje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.