17:31, sre, 24. Apr

Naslednji teden odpre vrata Akvarij-terarij





Od srede Akvarij-terarij ponovno z veseljem pričakuje obiskovalce. Po skoraj dveh mesecih ga namreč ponovno odpirajo. Obiskovalcem bodo na voljo po rednem delovnem času, prav tako kot drugod v zaprtih javnih prostorih je treba pri obisku nositi obrazno masko.

Akvarij-terarij bo od srede naprej odprt po rednem delovnem času, to je od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro, v soboto, nedeljo in med prazniki pa med 9. in 12. uro ter med 14. in 19. uro. Kot v drugih zaprtih javnih površinah tudi v Akvariju-terariju spoštujejo navodila pristojnih institucij za zaščito zdravja obiskovalcev in zaposlenih, zato sporočajo:
– v prostorih Akvarija-terarija je obvezno nošenje zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela;
– obiskovalci morajo vzdrževati priporočljivo medsebojno razdaljo, to je najmanj 1,5 metra;
– pred in po obisku Akvarija-terarija je obvezno razkuževanje rok;
– če je le možno, naj obiskovalci za plačilo vstopnine uporabljajo brezstične plačilne kartice, torej negotovinsko obliko plačila.

Obiskovalce prosijo za strpnost, saj bodo v primeru večjega števila obiskovalcev, vstop omejili na manjše skupine, ki jim lahko zagotavljajo varen ogled več kot 120 vrst rib in 50 različnih vrst plazilcev, dvoživk in insektov, ki bivajo v biotsko najbolj pestrem akvariju oz. terariju v tem delu Evrope.

Mariborski Akvarij-terarij je svetovno prepoznaven po raznovrstnosti svojih živali in strokovnem delu zaposlenih, spada pa tudi v register pomembnih evropskih zooloških vrtov in akvarijev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.