16:33, pet, 19. Apr

Največje kresovanje na Štajerskem bo v Rušah





V Rušah tudi letos pripravljajo že tradicionalno kresovanje Malo mesto – največje kresovanje. Znova ga prirejajo člani Društva TIC Ruše, ki obljubljajo zabavo vse do 3. ure zjutraj, na parkirišču pri nekdanji Tovarni dušika Ruše.

Malo mesto - največje kresovanje 2015 (1)

Po tradiciji na predvečer praznika dela po vsej Sloveniji zagorijo kresovi. Največje kresovanje na Štajerskem obljubljajo člani Društva TIC Ruše, Občina Ruše in CEZAM Ruše, ki bodo že šesto leto zapored poskrbeli za pester program za vse generacije. Že tradicionalno bodo dogodek pričeli s postavitvijo majskega drevesa ob 17.30. Nadaljevali bodo s programom za otroke za katerega bo poskrbel Spidi ob 18.30, nastopile bodo tudi najmlajše mažoretke iz Mažoretnega in twirling kluba Ruše in učenci OŠ Janka Glazerja. Ko bo padel mrak, ob 20.30 sledi tradicionalni pohod z baklami v družbi Godbe Ruše in Twirling in mažoretnega kluba Ruše. Za zabavo pa bodo poskrbeli Tanja Žagar z bandom in skupina Njubend. V veselem vzdušju boste ob 21.30 spremljali prižig kresa, zabava pa se bo nadaljevala vse do jutra, do 3. ure.

 

Malo mesto - največje kresovanje 2015 (1)

Med tem, ko v Koblarjevem zalivu tradicionalnega kresovanja letos ne bo, boste lahko del največjega kresovanja na Štajerskem v Rušah, kjer bo zagorel tudi zagotovo eden večjih kresov v Sloveniji. Dim, ki se bo vil iz kresa, bo ljudi pospremil v uspešno delovno leto. Prostovoljni gasilci Ruš, Smolnika in Bistrice ob Dravi bodo poskrbeli za požarno varnost.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.