15:58, čet, 28. Mar

NA VRTU: Do osvežilne pijače na preprost način





V poletnih dneh lahko potešimo žejo z različnimi pijačami. Veliko je takih, ki so sladke (presladke z veliko kalorijami) imajo najrazličnejše dodatke, ki ne sodijo v zdravo prehrano ali pa so zelo drage. Na preprost način lahko zase, za otroke, družino in prijatelje pripravimo okusne aromatizirane vode.
Potrebujemo večji kozarec za vlaganje, ki ga napolnimo z vodo. To je osnova, potem pa naj ima domišljija prosto pot.

DSCN1006

V vodo potopimo vejice mete ali melise, dodamo vejice stevije, če nam je všeč sladek okus (če želimo močnejšo aromo zeli, bomo listke nekoliko zmečkali). Lahko dodamo na kolobarje narezano limono ali pomarančo. Za spremembo agrume nadomestimo z jagodami, malinami ali borovnicami. Imate okoli hiše dišeče vrtnice ali sivko? Tudi dodatek cvetnih listkov vrtnice ali vejice sivke bo popestrilo našo pijačo. Sadje lahko zamenjamo na primer z kumaro ali pa čudovitimi cvetovi boreča. Za malo bolj eksotičen okus naribamo korenino ingverja.

DSCN1012
Mešanico damo za vsaj 4 ure na hladno, še bolje, če jo pustimo stati čez noč. Če so vam všeč zelo hladne pijače lahko pred serviranjem dodate ledene kocke. Če ne morete brez mehurčkov, dodajte mineralno vodo. In ne pozabite lepo okrasiti kozarec.

Metka Ternjak Gomboc

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.