03:32, čet, 25. Apr

Na Vrbanskem platoju zasadili medovite grmovnice





Ob svetovnem dnevu čebel je za ohranjanje čebel in njihovega naravnega okolja poskrbel Mariborski vodovod. Skupaj z učenci Osnovne šole Kamnica in dijaki Biotehniške šole Maribor so namreč zasadili 30 sadik medovitih grmovnic.

Dečka sadita medovito grmovnico na Vrbanskem platoju. Vir: Facebook: Mariborski vodovod.
Dečka sadita medovito grmovnico na Vrbanskem platoju. Vir: Facebook: Mariborski vodovod.

Mariborski vodovod je namreč letos pristopil h kampanji SEM SPREMEMBA. Z današnjo akcijo saditve medovitih grmovnic pa bodo omogočili, da bodo čebele, ki so izjemno pomembne za celotno naravo in tudi človeštvo, dobile hrano. Zasadili so jih prav na Vrbanskem okolju, kjer sicer že vsa leta v sodelovanju z lokalno skupnostjo skrbijo za ohranjanje narave in vode.

Mariborski vodovod je skupaj z osnovnošolci poskrbel za zasaditev medovitih grmovnic.  Vir: Facebook: Mariborski vodovod
Mariborski vodovod je skupaj z osnovnošolci poskrbel za zasaditev medovitih grmovnic. Vir: Facebook: Mariborski vodovod

Sem sprememba za boljše pogoje življenja čebel in njihovo ohranjanje
Kampanja SEM SPREMEMBA je izobraževalno, motivacijska in komunikacijska kampanja, plod sodelovanja Zveze čebelarskih društev Maribor in Čebelarske zveze Slovenije ter portalom EkoGLOBAL. Njen častni pokrovitelj je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano z ministrico Aleksandro Pivec. S to kampanjo spodbujajo ljudi, da lahko vsak posameznik ali organizacija poskrbi za ohranjanje čebel.

Medovite grmovnice bodo privabljale čebele. Vir: Facebook: Mariborski vodovod

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.