03:36, sob, 20. Apr

Na vaji rešili tri poškodovance





Včeraj je na Meljskem hribu, pri konjeniškem klubu Karlo, potekala večja gasilska vaja, po realističnem scenariju: delovna nesreča iz malomarnosti. V gozdu naj bi se pri delu poškodovale tri osebe. Prvi je to opazil osnovnošolec Miha, sin lastnika izletniške kmetije Kovačič, na območju katere se je odvijala vaja.

gasilci v akciji 3

Četudi se morda zdi najbolj običajno, da gasilci gasijo požare, so se člani PGD Maribor mesto tokrat odločili pripraviti drugačno vajo. Na precej težko dostopnem terenu naj bi se pri delu v gozdu poškodovale tri osebe.

gasilci, resevalci, poskodovanec

Po klicu na 112, so se na pomoč odzvali gasilci treh prostovoljnih društev, Javnega zavoda za zaščito in reševanje, predstavniki nujne medicinske pomoči in celo gorski reševalci.

gasilci in gorska resevalna 2

Kot je po vaji med drugim pojasnil Patrick Zitterschlager, pomočnik poveljnika za prvo pomoč (in organizator vaje), so se odločili za takšno obliko sodelovanja, “ker je v zadnjem času vse več bolj tehničnih intervencij, zato je treba utrjevati tudi takšno znanje. Poškodovanci so bili na zelo težko dostopnem terenu, zato se je aktivirala tudi gorska reševalna ekipa.” S t.i. vitlo so se reševalci spustili do poškodovanec, jih iz gozda potegnili po klancu navzgor, na nosilih odnesli do reševalcev, ti pa so jih oskrbeli.

gasilci v akciji 6

Podrobnosti izveste v oddaji Občinski informator na BK TV, kjer bosta ocene vaje povedala tudi vodja intervencije in poveljnik mariborske Civilne zaščite.

gasilci, resevalci, poskodovanci

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.