19:55, čet, 25. Apr

Na sejmu Altermed najboljšim v Ekošolah podelili priznanja





Da je treba slediti lokalnim zahtevam in zdravemu razumu ter upoštevati samooskrbo, odrasli pa bi morali biti za vzgled mlajšim, je danes na sejmu Altermed dejal Dane Katalinič, koordinator za eko vrtce v Sloveniji. Po 20 letih mednarodnega programa Ekošola pri nas je vanj vključenih več kot 700 slovenskih vrtcev, osnovnih- in srednjih šol ter fakultet in drugih organizacij.

pomladanski sejem FLORA , POROKA, ALTERMED , foto: www.ce-sejem.si

»To je najbolj množični program za vzgojo in trajnostni razvoj v Sloveniji,« pove Gregor Cerar, nacionalni koordinator programa Ekošola. Najboljšim v treh projektih Eko-paket, zeliščarski vrtnarski dnevnik in dnevnik posejanih travniških rastlin so danes podelili nagrade.

Pri projektu Eko-paket spodbujajo zbiranje odpadne embalaže in izdelovanje novih, kreativnih izdelkov iz nje. Med vrtci so v tej kategoriji zmagali otroci Vrtca Antona Medveda Kamnik, med osnovnimi šolami pa OŠ Toma Brejca iz Kamnika. Med srednjimi šolami slavijo dijaki Ekonomske šole Celje. Posebno nagrado so namenili Centru za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan in OŠ Brinje Grosuplje.

Najboljši zeliščarski vrtnarski dnevnik so napisali velenjski otroci iz Vrtca Velenje, enota Lučka. Med osnovnimi šolami so slavili učenci OŠ bratov Letonja Šmartno ob Paki, med podružničnimi osnovnimi šolami pa JZ OŠ Marjana Nemca Radeče, POŠ Svibno.

V kategoriji dnevnik posejanih travniških rastlin je prvo mesto med vrtci pripadlo otrokom Vrtca Murska Sobota, enota Miške, med osnovnimi šolami pa OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.