Na Ptuju zbirajo prijave škode po neurju

Na podlagi sklepa ministrstva za obrambo oziroma Uprave RS za zaščito in reševanje bodo na območju Mestne občine Ptuj od danes naprej začeli zbirati prijave škode na kmetijskih zemljiščih, poškodovanih objektih in gradbeni infrastrukturi po neurju s poplavami, močnim vetrom in točo 7. julija. Zbiranje prijav bo do 23. avgusta.

Posledice uničujočega neurja na Ptuju

Posledice uničujočega neurja na Ptuju

Kot so sporočili s ptujske občine, lahko občani dvignejo obrazce za prijavo škode v prostorih Mestne občine Ptuj v delovnem času občinske uprave ali do njih dostopajo na spletnih straneh občine in Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR).

Poškodovane objekte si bo ogledala komisija za ocenjevanje škode pri Mestni občini Ptuj. Podatke bodo posredovali regijski komisiji pri URSZR, ki bo po pregledu posredovala podatke pristojni državni komisiji. “Svetujemo, da občani čim prej uredijo svoje obveznosti z zavarovalnico, pri kateri imajo objekte zavarovane, in pristopijo k saniranju posledic,” še sporočajo z občine.

Kmetijska gospodarstva lahko prijavijo škodo v kmetijstvu, ki je bila povzročena na kmetijskih zemljiščih, medtem ko se škoda v tekoči kmetijski proizvodnji na pridelkih in posevkih povzročena po naravni nesreči ne prijavlja. Škodo v gozdovih in gozdnih cestah ocenjuje Zavod za gozdove. Za večnamenske bivalne stavbe prijavlja škodo upravitelj, skupnost stanovalcev ali pooblaščeni predstavnik lastnikov.

Zaradi lažje organizacije in vnosa podatkov v program AJDA naprošajo vse, ki bodo prijavili škodo, da to storijo čim prej. Vse oškodovance tudi naprošajo, da prijavijo dejansko nastalo škodo. Ocena naj bo na podlagi posledice naravne nesreče, ne pa tudi sanacije.
Vir: STA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV