11:54, čet, 25. Apr

Na Ptuju to soboto “Odprta kuhna”





Odprta kuhna bo to soboto, 27. julija, poskrbela za pravo poletno gurmansko razvajanje na Ptuju. To bo edino poletno gostovanje največje in najbolj priljubljene kulinarične tržnice v Sloveniji, ki bo na Mestni trg najstarejšega slovenskega mesta tudi tokrat pripeljala več kot dvajset ponudnikov okusne ulične hrane. V središču Ptuja, ki predstavlja čudovito lokacijo za druženja ob slastnih grižljajih, bo po dobrotah kuharskih mojstrov dišalo od 10. do 21. ure. Odprta kuhna se bo na Ptuju letos predvidoma ustavila jeseni, natančneje 19. oktobra.

Na Ptuj se zelo radi vračamo, saj je vzdušje vedno izjemno. Zelo me veseli tudi odlično sodelovanje z Zavodom za turizem Ptuj, kjer so prepoznali pomen takšnega dogodka za oživljanje dogajanja v mestnem središču in kjer nas podprejo tako, da nam zagotovijo prostor na Mestnem trgu ter pripadajočo komunalno infrastrukturo. Ko pridemo na Ptuj, se sam rad sprehodim tudi po okoliških ulicah, in veseli me, ko vidim, da se živahen utrip z Mestnega trga seli tudi drugam, da so na okoliških ulicah odprte trgovinice in da dobro delajo tudi okoliški lokali. Eden od gostinskih znancev s Ptuja nam je zaupal, da na dan, ko je na Ptuju Odprta kuhna, proda tudi do trikrat več, kot sicer,” je pred poletnim obiskom dosedanje vtise gostovanj na Ptuju strnil Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne, ki sicer poteka še v Ljubljani, Novi Gorici, Kopru, Celju in Novem mestu.

VIR: Facebook Odprta kuhna
VIR: Facebook Odprta kuhna

Tokrat bo Odprta kuhna na Ptuj pripeljala predvsem stare znance, ki imajo v vseh mestih, kjer dogodek gostuje, svoje zveste obiskovalce, od lokalnih restavracij pa bo svoje dobrote pripravljala Gostilna Grabar.

V Ljubljani imamo več ponudnikov tipičnih slovenskih jedi, ki zelo zanimajo turiste, a si jih radi privoščijo tudi domačini, saj nekatere izmed njih sicer težko dobijo v lokalnih restavracijah. V drugih mestih pa imamo nekoliko več mednarodne ponudbe, saj je ponudba eksotičnih svetovnih kulinarik v teh mestih skromnejša. Vedno pa si prizadevamo, da je ponudba raznolika. Eno naših pravil je, da niti dva gostinca ne smeta imeti v ponudbi iste jedi, druga dva zlata standarda pa sta kakovost sestavin in priprave ter izvirnost pri zasnovi in postrežbi jedi,” je povedala Alma Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.