09:06, tor, 16. Apr

Na Ptuju tekli na 6. Unescovem teku mladih





Ptujska gimnazija je danes pripravila že šesti Unescov tek mladih za otroke iz vrtcev, učence in dijake ter učitelje. Častni pokrovitelj teka je Borut Pahor. Na Unescov tek se je pripravljalo kar 2500 tekačev iz Slovenije in tujine.

Unescov tek mladih pripravlja ptujska gimnazija skupaj s ptujsko občino, mladinsko platformo Unesca, lokalnimi društvi in zavodi. Pri teku ni pomembno, kdo je zmagovalec, saj so, po besedah organizatorjev, zmagovalci vsi, ki prenesejo naprej v svet Unescovo sporočilo o pravici vsakega otroka tega sveta do svobode do teka življenja. Otroci iz vrtcev so pretekli 300 metrov, učenci prve triade 600 metrov, učenci višjih razredov 900 metrov, dijaki in učitelji pa 1300 metrov. S tekom povežejo šport in zdravje ter kulturo miru.

Tek je namenjen osveščanju zdravega načina gibanja, da si otroci razgibajo telo in s tem možgane, pa tudi ozaveščanje za zdravo prehranjevanje. Ob tem opozarjajo tudi na nevarnosti dopinga v športu. Zato na teku sodelujejo tudi znani športniki. Ambasador teka je tudi Bogomir Dolenc, ki se je udeležil letošnjega teka.

Ptujska gimnazija je sicer aktivna članica svetovne mreže šol Associated Schools Project (ASP), v kateri je trenutno včlanjeno 65 slovenskih osnovnih in 27 srednjih šol ter pet vrtcev.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.