02:30, čet, 18. Apr

Na Ptuju podpisali pogodbo za prenovo tržnice. Ali bo šlo brez zapletov?





Župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar je danes z direktorjem ljubljanskega podjetja KPL Radenkom Čubićem podpisal pogodbo za ureditev mestne tržnice. Omenjena družba je bila skupaj z podjetjem Makro 5 gradnje za izvedbo 4,8 milijona evrov vrednega evropsko sofinanciranega projekta izbrana po neposrednih pogajanjih občine z dvema ponudnikoma. 

Foto: MO Ptuj
Foto: MO Ptuj

Kot je ob sklenitvi pogodbe povedal Senčar, bodo izbranega izvajalca, ki se predvsem na območju Ljubljane ukvarja z gradnjo in vzdrževanjem cest, zelenih površin ter inženiringom, v posel uvedli v naslednjih 15 dneh, ta pa bo takoj zatem začel obnovo, ki jo mora končati v 210 dneh. S tem ptujska mestna oblast nadaljuje temeljito prenovo starega mestnega jedra, ki bo Ptuju po njihovem mnenju prinesla nov urban in večnamenski prostor.

“Z ureditvijo tega območja bomo preuredili pomemben del zgodovinskega mestnega jedra, tako da bo privlačno za prebivalce in obiskovalce Ptuja. Ob tem bomo izboljšali pogoje za tržnično dejavnost in pridobili nov prireditveni prostor v samem srcu Ptuja,” je dejal Senčar, ki je dodal, da se je v zadnjem času že večkrat izkazalo, da mesto takšen prostor potrebuje.

Kljub nekaterim pomislekom v ptujski javnosti Senčar meni, da so za ta zahtevni projekt izbrali najboljšega ponudnika, ki bo strokovno in pravočasno opravil zahtevana dela.

Tudi za prvega moža KPL Čubića je pridobitev tega posla pomembna, ob tem pa je poudaril, da pri njem ne gre zgolj za vizualno prenovo, temveč za izboljšanje celotne infrastrukture v tem delu mestnega središča. “S pridobitvijo tega zahtevnega posla smo spet dokazali, da imamo uigrano, organizirano in optimirano ekipo, ki bo strokovno in pravočasno opravila svoje delo,” je še dodal Čubić.

Projekt prenove mestne tržnice doslej spremljali številni zapleti

Projekt prenove mestne tržnice so doslej spremljali številni zapleti. Potem ko je precej občanov nasprotovalo podrtju starih dreves in jih je občinska oblast nenapovedano odstranila dobesedno čez noč, se je zapletlo še pri izbiri izvajalca. Mestni svet je od župana terjal razveljavitev razpisa, a je slednji svoj prav dosegel na upravnem sodišču.

Na že januarja objavljen razpis so prispele tri ponudbe, a sta dve presegali predvideno vrednost razpisanih del, ena pa ni bila opremljena z ustreznim finančnim zavarovanjem. Ponudbe so se takrat gibale med 4,5 in 6,5 milijona evrov.

Cenovno najugodnejšo so oddale Javne službe Ptuj, podjetje v lasti mestne občine, ki je bilo tržnico skupaj s partnerjem, družbo Hermes GP, pripravljeno prenoviti za dobrega 4,5 milijona evrov. Nekaj več kot pet milijonov evrov vredna je ponudba konzorcija podjetij KPL in Makro 5, najvišja pa je bila ponudba podjetij CGP in Cestnega podjetja Ptuj, ki se je približala 6,5 milijona evrov.

V začetku junija so se na občini odločili, da med omenjenimi ponudniki posla ne oddajo nikomur in so nato izpeljali konkurenčni postopek s pogajanji. Naložbo bo ptujska mestna občina pokrila s sredstvi iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN). Še vedno pa se v širši javnosti porajajo pomisleki. Ali bo šlo brez zapletov, bo pokazal čas.

Vir: MO Ptuj
Vir: MO Ptuj

 

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.