06:16, pet, 19. Apr

Na Ptuju novi coworking prostori





Danes je na Ptuju zaživel prvi coworking prostor in podjetniški inkubator. Zaernkat ga naseljujejo štiri mlade ekipe obetavnih startupov. Ustanovitelja Kreativnice, uspešni ptujski podjetji Intera in Databox pravita, da je na voljo še nekaj prostih mest.

Podjetji Intera in Databox sta v manj kot v petih dneh, koliko je minilo od objave poziva na spletu, prejela toliko prijav za sodelovanje oziroma “prebivanje” v Kreativnici, da sta lahko med njimi že izbrala štiri zelo zanimive mlade ekipe obetavnih startupov.

WP_20160219_13_36_40_Rich_LI

Kot je dejal direktor Intere Peter Ladič: “Tako v Sloveniji kot po svetu je koncept coworkinga vse bolj razširjen in priljubljen, saj se prilagaja novim načinom dela. Vse več ljudi, zlasti mladih, išče lastne poslovne priložnosti in razvija lastne poslovne ideje v obliki startupov, ki v začetkih fazah delovanja še ne ustvarjajo prihodkov in si zato ne morejo prvioščiti lastnih poslovnih prostorov.”

Danes so se na Osojnikovo cesto 3, kjer so prostori Intere in Databoxa, preselile že izbrane štiri ekipe. V skupni pisarni bodo ustvarjali različni posamezniki različnih profilov, ki bodo razvijali štiri zelo različne poslovne ideje. Mobilna aplikacija GarageOnNet uporabnikom omogoča vodenje evidenc o vozilih. Zadruga Bilka bo razvijala prehranske in druge izdelke za male živali iz industrijske konoplje. Z mobilno in desktop aplikacijo VideoCherry namerava izkušen računalniški programer premagati pomanjkljivosti obstoječih platform za deljenje osebnih video vsebin med prijatelji in znanci. In še četrta ekipa, KulTurna Špranja pa bo na Ptuju spodbujala inovativne oblike turizma.

Kreativnica, ki bo ob delovnih prostorih omogočala tudi pomoč izkušenih strokovnjakov iz različnih področij podjetništva, ponuja še nekaj prostih mest. Vse, ki imajo poslovno idejo, potrebujejo pa primeren prostor in vzduđje za ustvarjalno delo, so vabljeni, da se prijavijo na spletni strani www.kreativnica.com.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.