18:04, čet, 28. Mar

Na Ptuju evropska sredstva tudi za prenovo tržnice





Mestna občina Ptuj je v letošnjem letu pridobila skupno več kot 5,5 milijona EUR evropskih sredstev za številne projekte, ki skrbijo za trajnostni razvoj celotne mestne občine in izboljšujejo življenje občanov.

Mestna občina Ptuj je zagnala obsežen investicijski cikel za prenovo in modernizacijo Ptuja ter v ta namen za projekte trajnostnega razvoja pridobila evropska in državna sredstva. Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitve o finančni podpori za projekt “Ureditev mestne tržnice” na Ptuju. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta, znaša nekaj manj kot 5,4 milijonov evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 3,4 milijona evrov. V okviru projekta prenove mestne tržnice na Ptuju bodo urejeni notranji prostori in zunanje površine, z ustrezno prometno ureditvijo tekočega in mirujočega prometa ter območja za pešce. S prenovo se želi revitalizirati degradirano urbano območje in s tem odpraviti funkcionalno degradacijo prostora in sum na socialno degradacijo. S prenovo mestne tržnice si želijo na Ptuju pridobiti urejen prostor, ki bo središče družbenega dogajanja, povečati atraktivnost mestnega jedra in ohraniti kulturni spomenik lokalnega pomena.

Prav tako je občina Ptuj pridobila Evropska sredstva za projekt “Spominski park Ptuj”. Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je namreč izdala odločitev o finančni podpori za projekt »Spominski park Ptuj«. Za projekt v vrednosti 1,2 milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 900.000 evrov. S ciljem dviga kakovosti življenja prebivalcem bo v okviru projekta “Spominski park Ptuj” celovito prenovljeno staro mestno pokopališče. Revitalizacija degradirane zelene javne površine bo prispevala k novi urbani kakovosti območja, v okviru katere se bodo vzpostavile nove, vsebinsko obogatene zelene urbane površine v Mestni občini Ptuj. Projekt bo prispeval k ohranjanju kulturne dediščine mesta, ozaveščanju prebivalcev o njenem pomenu in k izboljšanju turistične ponudbe mesta. Park bo zaživel tudi z organizacijo kulturnih dogodkov in izobraževalnimi aktivnostmi.
Ptujska občina bo s pomočjo Evropskih sredstev izvedla še rekonstrukcijo Peršonove ulice – 1. faza v skupni vrednosti 1.149.572 EUR, kjer bo slabih 300.000 EUR Evropskih sredstev in ureditev avtobusnih postajališč v naselju Ptuj v skupni vrednosti 65.572 EUR od katerih bo skoraj 43.000 EUR sofinanciranih iz Evropskih sredstev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.