20:38, čet, 18. Apr

Na Ptuju drevi koncert v zahvalo gasilcem





Mladi so se po nedavnim neurjih, ki so prizadeli območje Ptuja, odločili, da stopijo skupaj in pripravijo dobrodelni koncert, katerega izkupiček bodo namenili ptujskim gasilcem. Danes ob 17.00 bodo na Slovenskem trgu trgu pripravili “Ptujcajt”, dobrodelni dogodek za domače gasilce, poln glasbe, ustvarjalnosti, solidarnosti in dobre volje.

Gasilci so v neurju prvi priskočili na pomoč in preprečili katastrofo. Še več dni so odpravljali nastalo škodo, pokrivali strehe, črpali vodo, odstranjevali polomljena drevesa in pomagali, kjer le lahko. Zdaj želimo mi pomagati njim,” so zapisali člani skupine Infected v imenu mladinske iniciative.

Posledice včerajšnjega neurja na Ptujskem, vir: PGD Ptuj
Posledice včerajšnjega neurja na Ptujskem, vir: PGD Ptuj

Z dobrodelnim koncertom bodo zbirali sredstva in jih podarili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Ptuj. Na oder Slovenskega trga oziroma “dnevne sobe” Ptuja pa so povabili domače kulturnike in subkulturnike, pa tudi prijatelje, ki bodo s svojim programom pričarali prav poseben vseptujski večer.

Na odru se bodo zasedbi Infected pridružili Amo, Anomalo, Herbalist in Lamberjack. Priključili so se tudi vinarji in gostinci z Murkove, Prešernove in Slovenskega trga, podporo pa so nam izkazali še umetniki Tjaša Čuš, Dušan Fišer in Tomaž Plavec, Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, DPD Svoboda Ptuj, Petovio LXIX, Klub ptujskih študentov, OuiChef, Agencija DAMN, Društvo CET Platforma in še številni domači podjetniki, društva in zavodi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.