01:17, sre, 17. Apr

Na Ptuju bodo gradili južno obvoznico





Ministrstvo za infrastrukturo (MzI) se je s prometno in ekonomsko študijo opredelilo za južno varianto ptujske obvoznice, zato je Mestna občina Ptuj s podpisom dogovora o začasni navezavi hitre ceste Ormož–Ptuj omogočila začetek njene izgradnje.

ptuj

Župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar je danes v Markovcih podpisal dogovor o začasni navezavi bodoče hitre ceste Ormož–Ptuj na obstoječo prometno povezavo med Markovci, Spuhljo in Ptujem. Pripravljena prometna in ekonomska študija Ministrstva za infrastrukturo namreč ocenjuje južno varianto obvoznice kot edino sprejemljivo, kar Mestna občina Ptuj razume kot zadostno jamstvo za ustrezno umeščanje južne obvoznice z državnim prostorskim aktom. Zato je s podpisom dogovora Mestna občina Ptuj omogočila začetek gradnje hitre ceste Ormož–Ptuj.
Mestna občina Ptuj je svoj pristanek na podpis dogovora uskladila s predstavniki civilne iniciative, s katero si skupaj prizadeva za čim hitrejše umeščanje in izgradnjo južne ptujske obvoznice. Zato so predstavnikom države izrazili pričakovanje, da se takoj sprožijo postopki za pripravo državnega prostorskega načrta.

Župan Miran Senčar je ob tem povedal: »Ugotovitve prometne in ekonomske študije Ministrstva za infrastrukturo pritrjujejo stališčem, ki jih že ves čas zastopamo na Mestni občini Ptuj, da je južna varianta obvoznice pod markovškim jezom edina smiselna trasa ptujske obvoznice. Pričakujemo, da bo država z državnim prostorskim načrtom to traso umestila v prostor, da Ptuj čim hitreje dobi južno obvoznico, ki jo zaradi velike prometne obremenitve nujno potrebuje

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.