03:27, čet, 25. Apr

Na Ptuju bo za brezplačne prevoze starejših skrbel “Šoferko”





Na Ptuju so predstavili brezplačne prevoze starejših “Šoferko”. Storitev bo začela delovati v ponedeljek, 16. septembra, namenjena pa je starejšim občanom, ki potrebujejo prevoz do določene lokacije, pa žal nimajo lastnega prevoza ter enostavnega dostopa do javnega prevoza. Preko telefona bodo lahko naročili prevoz, ki ga bo nato opravil prostovoljec Združenja šoferjev in avtomehanikov (ZŠAM) Ptuj.

Brezplačni prevozi starejših so partnerski projekt Mestne občine Ptuj, Javnih služb Ptuj in ZŠAM Ptuj. S to novostjo bodo olajšali starejšim občanom pri opravkih in aktivnostih, saj jim bodo omogočili mobilnost. Projekt je namenjen vsem, ki so do zdaj imeli težave s tem, kako priti do zdravnika, bolnišnice, do drugih javnih ustanov, v središče mesta po opravkih.  Torej jim omogočajo mobilnost na krajših razdaljah, ki pa jih ne morejo opraviti na drug način.  S tem spodbujajo njihovo mobilnost, jim pomagajo pri večji samostojnosti ter socializaciji in večji vključenosti v lokalno okolje. Podjetje Javne službe Ptuj, ki je koordinator projekta, je za te prevoze priskrbelo električni avtomobil. Tako je poskrbljeno za storitev na okolju prijazen način.

Šoferko - prostovoljci ZŠAM z vozilom_Foto MO Ptuj
Šoferko – prostovoljci ZŠAM z vozilom_Foto MO Ptuj

Kontaktna številka za naročilo prevoza
Interesenti bodo lahko poklicali Javne službe Ptuj v delovnem času podjetja na telefonsko številko (02) 620 73 35 in naročili prevoz s Šoferkom. Poklicati pa je treba najmanj tri dni pred načrtovanim prevozom ter se dogovoriti za lokacijo in uro. Javne službe bodo koordinirale delo prostovoljcev ZŠAM, tako da bo vedno nekdo na voljo za uporabnike.

Pomembna pridobitev za starejše
Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek je izjemno ponosna na projekt: »Šoferko je nedvomno pomembna pridobitev za naše starejše občane. Naše vodilo pri tem je bilo, da poskrbimo zanje in njihovo samostojnost, ki jo želijo ohranjati v vsakdanjem življenju. Želimo si, da bi bil reden, preprosto dostopen in do uporabnikov prijazen javni prevoz na voljo vsem prebivalcem naše mestne občine. Dokler pa ne dosežemo tega cilja, želimo starejšim ponuditi alternativo in jim tako omogočiti samostojen dostop do pomembne infrastrukture.« Direktor podjetja Javne službe Ptuj, ki je zagotovilo električni avtomobil za prevoz, Alen Hodnik pa pravi: »Javne službe Ptuj so v preteklosti večkrat pokazale družbeno odgovorno delovanje. Področje, na katerem želimo takšno delovanje še posebej izpostaviti, je gotovo trajnostna mobilnost in zelena prihodnost. Zato smo z veseljem pristopili k projektu brezplačnega prevoza starejših občank in občanov in za ta projekt namenili novo električno vozilo. Tako bomo omogočili, da bodo opravljene vožnje bolj čiste in bodo najmanj obremenjevale naše okolje.« Janez Strelec, predsednik ZŠAM Ptuj, pa izpostavlja: »V Združenju šoferjev in avtomehanikov Ptuj podpiramo projekt in smo se z veseljem priključili pobudi. Dvanajst prostovoljcev združenja bo vedno na voljo za tiste, ki bodo potrebovali to storitev. Tako želimo starejšim olajšati vsakdanje opravke.«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.