22:15, tor, 16. Apr

Na območju Maribora preko 400 ponudb za sezonska dela





Na področju območne službe zavoda za zaposlovanje Maribor so izvajalci sezonskih del za letos napovedali 409 potreb po sezonskih delavcih. Kot poudarjajo na zavodu, so sezonska dela v kmetijstvu ena od priložnosti za dodaten zaslužek in pridobivanje novih delovnih izkušenj in znanj. Poleti je največ dela ob pobiranju jagod, češenj in breskev.

Sadje, češnje. Vir: STA
Sadje, češnje.
Vir: STA

Potrebe po sezonskih delih v kmetijstvu se pojavljajo skozi vse leto. Izvajalci sezonskih del potrebujejo v zimskih mesecih osebe za obrezovanje in nameščanje protitočnih mrež, v zgodnih spomladanskih mesecih pa osebe za celo paleto opravil, kot so cepljenje sadik, obnova nasadov, redčenje jabolk in druga zelena opravila.

V poletnih mesecih je največ dela ob spravilu pridelkov in sicer pobiranju jagod, češenj in breskev ter konec avgusta v Podravju prevladuje še spravilo jabolk in grozdja.

Aktualne informacije o možnosti vključitve v sezonska dela zainteresiranim zavod ponuja na oglasnih deskah uradov za delo, spletni strani zavoda, v osebnih kontaktih s strankami in v stikih z mediji.

Informacije bodo objavljali glede na potrebe izvajalcev po tovrstnih delih ves čas od aprila do novembra. Zainteresirane kandidate vabijo, naj se prijavijo na uradu za delo pri svetovalcu zaposlitve.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.