15:00, pet, 29. Mar

Na evropski pokal v gorskem kolesarstvu prijavljenih že 400 tekmovalcev





Pohorje in Maribor se že pripravljata na športni spektakel pomladi, Mercedes Benz UCI svetovni pokal v gorskem kolesarstvu. Maribor je zraven kanadskega Quebeca eno od dveh mest na svetu, v katerih v letošnji sezoni potekata tako zimska kot letna tekma za svetovni pokal. Po Zlati lisici se po skoraj desetih letih v Maribor vrača formula 1 gorskega kolesarjenja. 

downhil, bike park pohorje, 2018 (5)Najboljša slovenska ženska predstavnica v gorskem kolesarjenju, Monika Hrastnik, trenutno zaseda odlično četrto mesto, zato so pričakovanja za izjemno uvrstitev na njenem domačem terenu še toliko višja.

Kot so sporočili organizatorji svetovnega pokala, je na tekmo evropskega pokala, ki poteka teden dni prej, trenutno prijavljenih že 400 tekmovalcev, od katerih bo večina z ekipami ostala pod Pohorjem tudi za svetovni pokal. Zaradi tako velikega zanimanja je prijavljanje na tekmo evropskega pokala celo ustavljeno. O točnem številu prijavljenih tekmovalcev za svetovni pokal bodo organizatorji lahko uradno govorili od ponedeljka, 15. aprila naprej, saj se konec tedna zaključi rok za oddajo prijav.

Organizacija svetovnega pokala je velik zalogaj

Ker ekipe prihajajo s kombiji, tovornjaki in z ogromno opreme, je organizacija svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu izjemen zalogaj. Obiskovalci Pohorja bodo tako že ta konec tedna lahko zaslutili, da se v Mariboru obeta nekaj zares velikega. V sredo 17. aprila, bodo zaprli glavno parkirišče pod Pohorjem, ki bo ostalo zaprto do 29. aprila. Tudi parkirišče pod hotelom Arena bo namenjeno tekmovalcem in spremljevalnemu programu, zato organizatorji že vnaprej prosijo za razumevanje. Parkiranje bo že dober teden pred začetkom prireditve pod Pohorjem zelo omejeno. 

Pohodniki v času svetovnega pokala uberite drugo pot

Organizatorji vsem pohodnikom v vikendu svetovnega pokala svetujejo, da za pot na vrh Pohorja uberejo izhodiščno točko pri Obrambnem domu v Pekrah in se tako izognete gneči neposredno pod spodnjo postajo Vzpenjače. Brez vstopnice na prireditev ne bo mogoče dostopati na Čopovo progo ali Snežni stadion, saj je Trikotni jasi, na odseku proge, imenovanem Rock&Roll, ena bolj atraktivnih točk za spremljanje voženj najboljših gorskih kolesarjev sveta.

Bike park Pohorje, proga Red line

World Cup proga je bolj ali manj že pripravljena

Progo sta si ogledali obe ekipi, ki bosta poskrbeli, da bo tekma v obliki slike iz Maribora šla v svet. Tekmo svetovnega pokala si običajno ogleda do 80 milijonov gledalcev po vsem svetu. Bike Park Pohorje bo v času svetovnega pokala obratoval na dveh progah, in sicer s progama Flow in Red line. Vendar brez vstopnice na prireditev ne bo šlo, kar velja tudi za lastnike letnih vozovnic za Bike Park. Vstopnice so na voljo na spletni strani www.eventim.si, kjer je mogoče kupiti tudi posebne ugodne pakete, ki vključujejo tako avtobusni prevoz z mestnim potniškim prometom kot tudi vožnjo z gondolo. Z vstopnico iz takšnega paketa se boste v soboto in nedeljo pod Pohorje lahko odpravili z avtobusom številka 6, vozniku pa boste pokazali svojo vstopnico.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.