07:32, čet, 18. Apr

Na evropskem prvenstvu v Mariboru strelci iz 46 držav





V Mariboru bo od 6. do 12. marca potekalo Evropsko prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem 10m. Prijavljenih je 577 strelk in strelcev iz 46 držav, ki bodo v posamičnih in ekipnih tekmovanjih nastopili kar 716 krat. 

Evropsko prvenstvo bo potekalo na dveh prizoriščih pod Pohorjem, v Centru Draš, v katerem bodo potekale kvalifikacije ter tekmovanja v premikajočih se tarčah ter v Turnerjevi dvorani Hotela Habakuk. Tam bodo potekala finalna tekmovanja v boju za medalje.

Na letošnjem prvenstvu bo prvič predstavljeno tekmovanje ekip v formatu, ki bo gotovo zanimiv tako za gledalce v dvorani, kot tudi za tiste doma pred televizijskim sprejemnikom. Medalje se bodo podeljevale tako v mladinskih kot članskih konkurencah.

Glede na dejstvo, da gre za prvo evropsko prvenstvo po sezoni Olimpijskih iger in zaključku olimpijskega ciklusa, smo v organizacijskem odboru zelo zadovoljni, da nam je uspelo pridobiti tako zavidljivo število prijavljenih tekmovalcev. Tudi njihova raven je zavidljiva, saj so prijavljeni najboljši strelci in strelke iz držav udeleženk, med njimi vrsta nosilcev medalj s svetovnih in evropskih prvenstev ter Olimpijskih iger,” je povedal Ljubo Germič, predsednik organizacijskega odbora prvenstva.

Strelsko tekmovanje Ruše

V teh dneh potekajo še zadnje tehnične priprave, saj želijo strelkam in strelcem omogočiti prijetno bivanje in zagotoviti izjemne tekmovalne pogoje, v katerih bodo lahko dosegali najboljše rezultate. “Evropska strelska zveza je v zadnjih letih sprejela veliko pomembnih sprememb tekmovalnega sistema in pravil, zato smo prepričani, da bodo novosti prispevale k bistveno večji atraktivnosti za gledalce tako v dvorani, kot pred TV ekrani,” je dodal Germič, ki pravi, da bo dogodek imel tudi pomemben turistično gospodarski učinek. V eden tednu bo uresničenih več kot 4000 nočitev.

Otvoritev 7. marca

Slavnostna otvoritev prvenstva bo v torek, 7. marca ob 18. uri, športnike, člane ekip in goste pa bosta nagovorila tudi Miro Cerar, predsednik vlade in predsednik častnega odbora prvenstva ter gospod Vladimir Lisin, predsednik Evropske strelske konfederacije. Na otvoritvi bodo med drugimi s kulturnim programom nastopili dijaki mariborske II. gimnazije in Brass band Slovenija. Za posebej slavnostni pričetek prireditve pa bo zagotovo poskrbela Častna garda Slovenske vojske.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.