03:54, sob, 20. Apr

Otroški mestni svetniki in svetnice potrdili imenovanje nove mini županje





Danes je na Mestni občini Ptuj potekala seja 5. redna seja Otroškega mestnega sveta MO Ptuj, na kateri so me drugim potrdili imenovanje nove mini županje.

Po tem ko je Mestna občina Ptuj 6. oktobra 2017 prejela naziv »Ptuj – otrokom prijazno Unicefovo mesto« in se tako pridružila Unicefovi mreži, so se okviru projekta v Mestni občini Ptuj zavezali, da bodo pospešeno razvijali otrokom prijazno mesto in organizirali projekte ter akcije v korist otrok v mestu ter skrbeli za zagovorništvo in zaščito pravic vseh otrok. Zato so si zadali cilj, da okrepijo povezanost in sodelovanje med otroki in županjo. V letu 2018 so vzpostavili Otroški mestni svet Mestne občine Ptuj, ki otrokom omogoča, da aktivno sodelujejo in da lahko javno spregovorijo ter predstavijo svoja mnenja, ideje, dileme o vprašanjih, ki so pomembna v obdobju odraščanja v okolju, kjer živijo, se šolajo ali preživljajo prosti čas. Z delom nadaljujejo tudi v šolskem letu 2019/2020, saj je pravica do participacije ena izmed štirih prednostnih področij zapisana v Konvenciji o otrokovih pravicah, ki je bila sprejeta 20. novembra 1989. Konvencija, ki je prvi mednarodni pravno zavezujoč dokument o spoštovanju in varovanju otrokovih pravic, letos praznuje 30. rojstni dan.

otroški mestni svet ptuj

Na seji so otroški mestni svetniki in svetnice potrdili imenovanje mini županje, ki bo vodila Otroški mestni svet v šolskem letu 2019/20. Novi mini županji Sari Desku, učenki 9. razreda OŠ Olge Meglič Ptuj, je naziv simbolično predala dosedanja mini županja Ela Černila, ki je uspešno vodila Otroški mestni svet v preteklem šolskem letu. Kot je povedala danes na predaji naziva, je obdobje vodenja ocenila kot uspešno. Med največje uresničene projekte, ki so jim uspeli v tem letu šteje ples mladih. “Organizirali smo ga v CID-u. Nedvomno je ta ples tudi dobro izpadel,” je še dodala. Ob tem pa dodala: “Super je, da so v tem letu prešle besede k dejanjem. Naredili smo tudi profil na Instagrami, tako, da je že pripravljen, da se začnejo stvari objavljati. Tudi to je bila ena izmed stvari, ki nam je uspela.” Na vprašanje ali je Ptuj res otrokom prijazno Unicefovo mesto, pa je odgovorila: “Mislim, da je to nedvomno res.”

Novoimenovana mini županja Sara Desku je svojo prvo sejo Otroškega mestnega sveta Mestne občine Ptuj vodila skupaj z županjo Nuško Gajšek. Kot je povedala je dobila pomembno in odgovorno funkcijo, ki jo bo opravljala z veliko mero odgovornosti in predanosti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.