01:48, pet, 26. Apr

Most med Rušami in Selnico ob Dravi naj bi dočakal obnovo





Most čez reko Dravo med Rušami in Selnico ob Dravi naj bi dočakal obnovo. “Izdelana je projektna dokumentacija za temeljito rekonstrukcijo mostu. Celovita rekonstrukcija se bo izvedla predvidoma v letu 2021, ko bodo pridobljena vsa zemljiškoknjižna dokazila in ko bodo zagotovljena finančna sredstva za gradnjo,” pravijo na DRSI.

bk ruški most air photoTrenutno stanje mostu naj sicer ne bi bilo kritično. “Stanje mostu se redno spremlja v okviru obdobnih pregledov, ki izkazujejo, da je stanje mostu kot celote zadovoljivo. Oprema objekta je sicer v slabšem stanju, vendar ob upoštevanju cestnoprometnih predpisov njeno stanje ne vpliva na varnost v prometu,” so pojasnili na Direkciji RS za infrastrukturo (DRSI).

Most je glavna prometna povezava med občinama Ruše in Selnica ob Dravi ter edina možnost prečkanja reke vse od Koroškega mostu v Mariboru do Lovrenškega mostu v Vurmatu. Zgrajen je bil leta 1967 in nazadnje obnovljen leta 1990. Zatem so se na mostu v okviru rednega vzdrževanja izvajala le manjša popravila.

Most je pomemben člen v izvedbi Dravske kolesarske poti, saj je čezenj predvidena povezava med občinama Ruše in Selnica ob Dravi. Od Dravograda do Maribora ta pot sicer teče po desnem bregu Drave, v tem delu – konkretno med omenjenim mostom in Hidroelektrarno (HE) Fala – pa se preseli na levi breg reke, saj je desno nabrežje prestrmo.

Čez most zaenkrat še ni urejene kolesarske steze, projektna dokumentacija za pododsek Dravske kolesarske poti HE Fala – Selnica ob Dravi – Ruše je še v izdelavi. “Rok izdelave projektne dokumentacije je konec oktobra letos. Nato sledi recenzija, ki je predvidena še v letošnjem letu,” pravijo na DRSI.

O datumu začetka ureditve tega kolesarskega odseka še ne želijo konkretno govoriti. Gradnja se bo po navedbah DRSI “izvajala glede na zagotovljena zemljišča in razpoložljiva proračunska sredstva”.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.