20:10, pet, 19. Apr

MOM USPEŠNA NA EU RAZPISU – ZA OBNOVO GRADU PREJELA 3 MIO EUR





Mestna Občina Maribor se je na začetku oktobra 2013 prijavila na tretji javni razpis Ministrstva za kulturo za razvojne investicije v javno kulturno infrastrukturo s projektom obnove vzhodnega dela mariborskega gradu. Med 57 prijavljenimi projekti iz vse Slovenije je bilo za sofinanciranje izbranih le 6, med njimi pa kot že rečeno tudi projekt mariborski grad – obnova vzhodnega dela gradu za muzej (III. faza).

Pri merilih za izbor projektov so bile, zraven ustrezne projektne in investicijske dokumentacije, ključnega pomena tudi nove vsebine, gospodarsko povezovanje in nove zaposlitve, ki se bodo izvajale v obnovljenem objektu kulturne infrastrukture, kar je v našem primeru v vzhodnem delu gradu.
Celotna vrednost projekta je cca. 4 mio EUR, od tega so dobili odobreno sofinanciranje v vrednosti 3 mio EUR. Z uspešno kandidaturo za EU sofinanciranje preko Ministrstva za kulturo, si je MOM pridobila realno možnost za že dolgo načrtovano obnovo vzhodnega dela gradu, Pokrajinski muzej Maribor pa možnost izvedbe predvidenih novih programov žive dediščine.

Ker je bil eden od pogojev razpisa za sofinanciranje tudi ta, da se projekt obnove zaključi najkasneje v sredini leta 2015 in da se pričnejo v njem izvajati nove vsebine že ob koncu leta 2015, se MOM in Pokrajinski muzej Maribor zavedata velike odgovornosti za pravočasno in kvalitetno izvedbo projekta.

Obnova mariborskega gradu bo aktivno prispevala k razvoju turizma, ohranjanju kulturne dediščine in razvoju podjetništva v centru mesta, saj bo večje število obiskovalcev prispevalo k razvoju različnih podjetniških iniciativ. Dokončna obnova gradu bo zadostila tudi vsem kriterijem kvalitetnega varovanja kulturne dediščine.

obvestilo_zelena

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.