12:51, tor, 23. Apr

Mobilnost v podjetjih





Regionalna konferenca: MEDNARODNE IZKUŠNJE, PRIMERI DOBRIH PRAKS IN PRILOŽNOSTI UPRAVLJANJA MOBILNOSTI V PODJETJIH. V ponedeljek, 16. septembra 2013, je Energetska agencija za Podravje, v sodelovanju z Poslovno – proizvodno cono Tezno in Štajersko gospodarsko zbornico, v okviru Evropskega tedna mobilnosti in evropskega projekta INVOLVE, v prostorih Pošte Slovenije d.o.o., organizirala in izvedla regionalno konferenco.

Regionalna konferenca je bila namenjena predvsem podjetjem. Namen konference je bil, predstaviti trajnostno upravljanje z mobilnostjo v podjetjih, kot ekonomsko učinkovito, finančno vzdržno in okolju prijazno. Upravljanje z mobilnostjo v podjetjih predstavlja enega večjih izzivov današnjega časa, tako z vidika varčevanja z denarjem kot tudi s časom. Hkrati pa lahko to pomeni tudi nove marketinške izzive ali celo prihodke. Trajnostna mobilnost je eden izmed osnovnih segmentov pri pridobivanju okoljskih certifikatov, izračunu ogljičnega odtisa in delovanju družbeno odgovornega podjetja.

Program regionalne konference je temeljil na predstavitvi mednarodnih izkušenj in primerov dobrih praks o upravljanju z mobilnostjo v podjetjih, v Sloveniji in v tujini. Po uvodnem pozdravu udeležencev in predstavnikov podjetij, je predstavnik Pošte Slovenije d.o.o., g. Robert Koler, predstavil primer dobre prakse z naslovom – Dostava z električnimi vozili. Predstavnika Energetske agencije za Podravje sta predstavila primere dobrih praks o upravljanju z mobilnostjo v podjetjih v tujini; ga. Branka Mirt je predstavila Upravljanje z mobilnostjo v industrijskem parku Hoechst v Frankfurtu in g. Dejan Kosi Upravljanje z mobilnostjo v podjetjih Ferrovial in Telefonica v Madridu. Predstavnik podjetja TTProjekta, g. Teo Bunta, je predstavil še moderne sisteme parkiranja, električne polnilnice in vozila ter odgovoril na vprašanje – »Ali je lahko moje parkirišče vir prihranka?« Ob kocu predstavitve je vse udeležence konference povabil še na vožnjo z električnim in CNG (stisnjen zemeljski plin) avtobusom ter na ogled sistema za parkiranje ter električno polnilnico.

Po končani regionalni konferenci je Energetska agencija za Podravje, izmed vseh udeleženih podjetij na konferenci, izžrebala tri podjetja, ki bodo imela možnost brezplačne postavitve in uporabe električne polnilnice na dvorišču svojega podjetja.

Regionalna konferenca je potekala v okviru evropskega projekta INVOLVE, ki je sofinanciran s strani Evropske komisije, programa Interreg IVC. V projekt je vključenih 12 partnerjev iz desetih držav: Nemčije, Italije, Nizozemske, Češke, Grčije, Litve, Poljske, Velike Britanije, Španije in Slovenije. Glavni cilj projekta je izboljšanje stanja na področju trajnostne mobilnosti s pomočjo izmenjave izkušenj in prenosa primerov dobrih praks. Namen projekta je izboljšati sodelovanje z zasebnim sektorjem in s tem povečati prehod na bolj trajnostne oblike prevoza v evropskih regijah.

Več informacij o dogodku najdete na www.energap.si, več o projektu INVOLVE pa na www.involve-project.eu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.