08:32, pet, 19. Apr

Mladostniki izzivali na železniških tirih





Mariborski policisti so sporočili, da je včeraj, okrog 18,20, skupina mladostnikov izzivala nesrečo na železniških tirih v Mariboru. Pred prihodom vlaka so čakali in tekmovali, kdo bo zadnji skočil iz tirnic.

Mladostniki so izzivali na železniških tirih in čakali do zadnjega trenutka. Tekmovali so, kdo bo zadnji skočil iz tirnic, strojevodja pa je moral zavirati, da je preprečil trčenje. Policisti se sprašujejo, ali je šlo za nezrelo, nespametno ali nerazumljivo obnašanje, vsekakor pa smrtno nevarno.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor je problematika varnosti na nivojskih prehodih čez železniško progo povezana predvsem z neupoštevanjem prometnih pravil in predrznostjo udeležencev v cestnem prometu. Zato pozivajo vse k doslednemu upoštevanju prometne signalizacije in prometnih pravil.

Še en najstnik izzival nesrečo

Mariborski policisti so 19 – letniku, ki je vozil po Ptujski cesti iz smeri Tržaške ceste proti ulici Heroja Nandeta, izmerili kar 82 km/h več, kot je dovoljena hitrost. Po cestnem odseku, kjer je omejitev hitrost 70 km/h, je drvel s kar 160 km/h. Ob upoštevanju tolerance je dovoljeno hitrost za 82 km/h.

19 – letniku, sicer še vozniku začetniku, so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu izrekli prepoved nadaljnje vožnje. Policisti bodo zoper njega vložili obdolžilni predlog.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.