07:11, pet, 19. Apr

Mladim brezposelnim v Mariboru priložnost v programu Artus





Mladim brezposelnim, ki so prijavljeni na mariborskem zavodu za zaposlovanje in imajo izoblikovano podjetniško idejo, je na voljo nov program Artus. Njegov cilj je usposobiti skupino dvanajstih mladih in jih pripeljati do zaposlitve.

zavod za zaposlovanje

Zavod RS za zaposlovanje se sooča z velikim naraščanjem števila brezposelnih, še posebej med mladimi z višjo in visoko izobrazbo, ki potrebujejo širše in poglobljene oblike svetovanj ter dodatno pomoč pri prvi zaposlitvi ali ponovni vključitvi v zaposlitev, so v sporočilu za javnost zapisali na zavodu.

Skupaj s Centrom za državljansko vzgojo iz Maribora in regionalnim projektom Terra Parzival poskušajo najti rešitev s programom Artus, ki je posvečen iskanju novih, inovativnih zaposlitvenih in poslovnih možnosti za mlade brezposelne. Vanj so vabljeni mladi, ki so prijavljeni na Območni službi Zavoda RS za zaposlovanje Maribor in imajo “izoblikovano podjetniško idejo, določeno mero motivacije ter željo po aktivnem delovanju”.

Programa Artus bo pilotno potekal od 7. aprila do 20. maja letos, njegov cilj pa je usposobiti skupino 12 mladih in jih v 80 odstotkih pripeljati do faze tik pred samozaposlitvijo ali realizirati zaposlitev do konca letošnjega leta.

Program zajema osem tednov aktivnega spletnega izobraževanja in izobraževanja preko delavnic, nato pa bodo mladi brezposelni povabljeni k sodelovanju na regijskih resonančnih platformah, ki jih izvaja Fundacija Gandin.

Rok za prijavo je 26. marec. Udeleženci programa bodo svoje nove spretnosti in projektne načrte prvič predstavili na Zaposlitvenem sejmu 22. maja, ko bo tudi slavnostni zaključek in prva priložnost za aktivno samopromocijo pred mediji in potencialnimi zaposlovalci.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.