13:53, čet, 28. Mar

Ministrstvo za kulturo objavilo razpis za področje romskih skupnosti





Ministrstvo za kulturo je objavilo javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju romske skupnosti v Sloveniji, ki jih bo v letu 2015 financirala država iz proračuna, namenjenega za kulturo. Okvirna vrednost razpoložljivih sredstev razpisa je 90.539 evrov, kolikor znaša vrednost proračunske postavke Kulturna dejavnost romske skupnosti.

slika je simbolicna
slika je simbolicna

Predmet javnega razpisa je (so)financiranje kulturnih projektov nepridobitnih kulturnih organizacij na področju romske skupnosti, ki delujejo v Sloveniji, kot so društva, zveze društev, zasebni zavodi in druge nevladne organizacije, ter kulturnih projektov ustvarjalcev na področju romske skupnosti v RS s statusom samozaposlenih v kulturi.

Cilji javnega razpisa so ohranjanje in promocija kulture in identitete romske skupnosti, spodbujanje kakovostne kulturne ustvarjalnosti pripadnikov romske skupnosti ter višja raven varovanja kulturnih pravic v okviru deklariranih človekovih pravic, piše v besedilu razpisa.

Temeljni kriteriji razpisa so prispevek k ohranjanju in razvoju kulturne identitete (jezik, ohranjanje in razvoj tradicije in kulture, aktivno vključevanje romske populacije), prispevek h kulturni raznolikosti, integrativno delovanje ter ustvarjalnost kot estetski presežek.

Projekt lahko ministrstvo financira tudi do 100-odstotne vrednosti upravičenih stroškov, dodeljena sredstva pa morajo biti porabljena v proračunskem letu 2015.

Rok za prijavo na razpis se izteče 10. februarja. Prijavitelj mora vlogo za (so)financiranje kulturnega projekta oddati v zaprti ovojnici na naslov ministrstva za kulturo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.