17:17, čet, 18. Apr

“Met kovanca” odločil o predsedniku Nadzornega odbora MO Maribor





Današnja 5. redna seja Mestnega sveta Mestne občine Maribor je potregla z zanimivim vprašanjem. Ali lahko met kovanca odloči o predsedstvu največjega nadzornega organa občine?

Svetnik Milan Mikl je namreč javno pojasnil, da je glasovanje o nadometnem predsedniku Nadzornega odbora Mestne občine Maribor bilo po njegovem na način, kot se to ne bi smelo zgoditi. “Končno smo našli kandidata, ki bi bil primeren, vendar je bil naš kandidat. Tako pa naša lista znova nima člana v tem organu. Kovanec je namreč odločil o glasovanju. Znova smo bili izenačeni, na glasove 3:3, in nato je kovanec odločil o tem, kdo bo nov nadomestni predsednik Nadzornega odbora,” je dejal Mikl.

Metode niso ravno običajne, jaz si takšnih izvajanj ne bi želel. Prihajamo v fazo ene osmine mandata Arsenoviča in najvišji organ, nadzorni odbor, ni funkcionalen. Ne moremo si dovoliti, da bi bili nedejavni na področju nadzornega odbora,” je dejal Stojan Auer, LPR.

Govorili ste, da ste za dialog in konsenz, niste politik ampak ste manadžer. Ne morem trditi, da je to bila vaša krivda, vendar vaša dva oziroma trije člani kviaza ne bi tako glasovali kot je koalicija usklajena. Če se vam zdi takšen način primeren, da se med kandidati, ker je eden vreden zaupanja in je vreden tudi drugi zaupanja, pa nihče ne vidi kak pade, pa reče tak naj bi bilo, je potem slaba popotnica, da bi kovanec odločil o poslovanju Mestne občine Maribor. Vse je vnaprej dogovorjeno,” je bil oster Franc Kangler, NLS – Lista Franca Kanglerja.

Saša Pelko, Lista župana Andreja Fištravca je svoj glas komentiral: “Ne morem pristati na to, da je predsednika Nadzornega odbora druge največje občine v Sloveniji odločil kovanec.”

Kaj bi bilo, če bi kovanec padel na drugo stran?,” se je spraševal Matej Žmavc, SD.

Mestni svetniki so s 25 glasovi za, 12 proti, imenovali Dejana Petkoviča za nadometnega predsednika Nadzornega odbora Mestne občine Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.