03:22, sob, 20. Apr

Mestna občina Maribor v prodajo 14,51-odstotnega deleža Arriva Štajerska





Mariborski mestni svetniki bodo na ponedeljkovi seji razpravljali o prodaji 14,51-odstotnega kapitalskega deleža Mestne občine Maribor v podjetju Arriva Štajerska. Prodali bi ga krovni družbi Arriva International po ceni 1,6 milijona evrov.

novinarska pred sejo mom (3)Prodaja je bila predvidena v letnem programu prodaje občinskega finančnega premoženja in predstavlja pomemben priliv v občinsko blagajno.

Po dveh neuspešnih javnih zbiranjih ponudb, na katerega ni bilo prijav, so maja prejeli ponudbo za nakup po ceni 1,1 milijona evrov. “Naša ocenjena vrednost je bila 1,571 milijona evrov. Po napornih in uspešnih pogajanjih smo uspeli prodati za 1,6 milijona evrov, kar štejem za uspeh,” je na današnjem srečanju z novinarji pred sejo mestnega sveta povedal župan Saša Arsenovič.

Optimističen ostaja tudi glede plačila za žičniške naprave na Mariborskem Pohorju, čeprav je sodišče v za zdaj še nepravnomočni sodbi odločilo, da mora Mestna občina Maribor Športnemu centru Pohorje v stečaju plačati skoraj 13,25 milijona nadomestila. Kot je dejal župan, se bo občina na odločitev sodišča pritožila. “Žal se postopek že prej ni peljal tako, da bi nam dajal najboljše možnosti, vendar mislim, da bodo ugovori utemeljeni. Zaenkrat ni nevarnosti, da bi občina morala takoj pristopiti k izplačilom,” je prepričan.

Še vedno tudi vztraja pri predlogu ustanovitve javnega holdinga, o katerem pa naj bi mestni svetniki odločali na ločeni, izredni seji, predvidoma prav tako naslednji teden.

Na današnjem srečanju z novinarji se je župan dotaknil tudi anonimnega pisma o domnevnih nepravilnosti pri občinskem javnem razpisu za sofinanciranje športa. Poudaril je, da so letos prvič objavili “digitalni, transparentni program, ki ponuja enake možnosti vsem”. “Verjamem, da se nekateri čutijo v slabšem položaju, a se bodo morali prilagoditi novim pravilom igre, ki, mislim, da so bolj pravična do vseh,” je dejal.

Za mariborsko letališče, ki je sicer v sosednji občini Hoče-Slivnica, verjame, da ga bo infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek uspela ohraniti v delovanju. “Trenutna rešitev je verjetno kratkoročna, za dve do tri leta, v tem času pa bo treba s skupnimi močmi najti koncesionarja,” je dejal.

Je pa občini že uspelo rešiti zagato glede odra na Dravi za Festival Lent, ki se v Mariboru začne prihodnji teden. Po besedah župana bo postavljen tudi oder na Dravi. “Občina mora plačati kazen 8000 evrov za lansko uzurpacijo prostora brez dovoljenja. Ko plačamo ta račun, dobimo dovoljenje za letos,” je povedal. Oder na Dravi torej bo, ne bo pa tako velik kot lani, zato bo osrednje prizorišče festivala Trg Leona Štuklja.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.