11:33, sob, 20. Apr

Memon v mariborski mestni svet namesto Luketiča





Edini predstavnik NSi v 45-članskem mariborskem mestnem svetu Zdravko Luketič je 12. julija županu Saši Arsenoviču podal odstopno izjavo. Njegov stolček bo v mestnem svetu zasedel predsednik regijskega odbora stranke Bernard Memon, predvidoma na septembrski seji.

MO NSi Maribor

“V bistvu sem odložil funkcijo. Kot je Ljudmila Novak prepustila vodenje Nove Slovenije Mateju Toninu, smo pred leti podobno storili v mariborskem odboru stranke, ko jo je prevzel Bernard Memon. Prav je, da priložnost dobijo mlajši, zdaj tudi v mestnem svetu,” je za časnik Večer pojasnil Luketič.

Njegov odstop po slabih sedmih mesecih od lokalnih volitev je po pisanju Večera svojevrstno presenečenje, saj je mestni svetnik z najdaljšim stažem še lani kazal precej političnih ambicij. Najprej je kandidiral na državnozborskih volitvah, nato za mariborskega župana, v mestni svet pa je bil nato edini izvoljen s preferenčnimi glasovi.

V mandatu prejšnjega župana Andreja Fištravca je bil tudi poklicni podžupan za področja lokalne samouprave, mestne četrti in krajevne skupnosti.

Luketič po napovedih ostaja član NSi in pravi, da ne izključuje možnosti, da bi v prihodnosti še kdaj kandidiral.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.