22:58, čet, 28. Mar

Medved in Reichenberg sta nova podžupana Mestne občine Maribor





Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je včeraj imenoval za podžupana svoja tesna sodelavca Sama Petra Medveda in Gregorja Reichenberga. Prvi bo pokrival področje komunale, prometa in športa, drugi pa arhitekture in prostora, so sporočili iz občine.

Sestanek s predstavniki mestne uprave in javnih podjetij in zavodov. Vir: FB MO Maribor
Sestanek s predstavniki mestne uprave in javnih podjetij in zavodov. Vir: FB MO Maribor

Arhitekt Gregor Reichenberg in prometni inženir Samo Peter Medved, ki je prej deloval v projektivnem podjetju Lineal, sta ena najvidnejših članov ekipe Arsenoviča, vse odkar je ta napovedal kandidaturo za župana. Že od začetka njihovih skupnih javnih nastopov se ju je omenjalo kot kandidata za podžupansko mesto.

“Področje prometa, prometne infrastrukture in komunale v Mariboru ne sodi med področja, na katera bi lahko bili v mestu zelo ponosni. Zato sem se odzval povabilu župana, da prevzamem področje, ki mi predstavlja izziv in za katerega sem prepričan, da lahko privede do razvojnega preboja mesta,” je ob imenovanju povedal Medved.

“Temeljna lastnost arhitekture je, da gradi in ustvarja. Zavedati se moramo dejstva, da imamo mesto na izposojo, zanamcem pa ga moramo predati nadgrajenega s komponento duha časa, v katerem bivamo,” pa je dodal Reichenberg.

Na področju urbanizma, arhitekture in prometa je novi mariborski župan napovedal številne ukrepe. V zadnjih dneh najbolj odmeva njegova napoved o gradnji štirih novih mostov čez Dravo, ki jo je predstavil v Studiu City na TV Slovenija.

Medved bo funkcijo podžupana opravljal poklicno, Reichenberg pa nepoklicno. Oba sta bila na nedavnih volitvah izvoljena za mestna svetnika na Arsenovičevi (neodvisni) listi, medtem ko je Arsenovič sam nastopil kot županski kandidat SMC. Vsi trije doslej še niso bili dejavni v politiki.

Mesto tretjega podžupana je še prazno in zaenkrat ni znano, kdo naj bi ga zasedel. Za direktorja mestne uprave pa je Arsenovič imenoval Borisa Železnika, ki prihaja iz policijskih vrst. Vodja kabineta župana je pričakovano vodja njegovega volilnega štaba Jelka Vrečko.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.