02:49, sob, 20. Apr

Meddržavno študentsko tekmovanje v izdelavi električnih koles





Laboratorij za energetiko – Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, že tretje leto zapovrstjo organizira Meddržavno študentsko tekmovanje v izdelavi električnih koles. Osnovni namen tekmovanja je spodbuditi zanimanje mladih za tehniko, predstaviti nove tehnološke rešitve na področju električno podprtih pogonskih sistemov za kolesa ter okrepiti ozaveščenost o učinkoviti rabi energije v prometnem sektorju.

image008

Tekmovanje bo potekalo v sklopu Mednarodnega posvetovanja Komunalna energetika – Power engineering, v ponedeljek 12. maja 2014 (v primeru dežja pa v četrtek 15. maja 2014). Letos se bodo študentskim ekipam iz domačih in tujih fakultet pridružile še ekipe dijakov iz srednjih tehniških šol.

Tekmovalna kolesa bodo razdeljena v dve kategoriji in sicer cestno A-kategorijo ter odprto B-kategorijo, tekmovala pa bodo v treh tekmovalnih disciplinah. V dopoldanskih urah bosta potekali tekmovanji v premagovanju razdalje in naklona na Hipodromu Kamnica ter bližnji klančini. Popoldan pa se bo dogodek preselil na vrhnje parkirišče Europarka, kjer bosta potekali tretja tekmovalna disciplina spretnostna vožnja po poligonu ter ekshibicijska hitrostna tekma (ne tekmovalna disciplina).

V sklopu tretje tekmovalne discipline bo potekal še dogodek E-mobilnosti, na katerem bodo študentski dosežki javno predstavljeni, hkrati pa bodo predstavljene že uveljavljene dobre prakse s področja energetike in trajnostne mobilnosti. Za obiskovalce prireditve bo podan pregled trga ultra lahkih električnih vozil, mogoče pa bodo tudi testne vožnje z demonstracijskimi električnimi vozili.

Program:

09:00 – 11:00 Hipodrom Kamnica; Tekmovanje v premagovanju razdalje, kjer se preverja zmogljivost baterije.

11:30 – 12:30 Cesta za tremi ribniki; Tekmovanje v premagovanju naklona, kjer se preverja moč motorja.

15:00 – 17:00 Vrhnje parkirišče Europarka; Tekmovanje v spretnostni vožnji, kjer se ocenjuje funkcionalnost e-kolesa in Dogodek E-mobilnosti.

Vljudno vabljeni, da skupaj z nami podoživite dan električnih koles, spoznate perspektivne gospodarske prakse in z mladimi elektrotehniki delite nepozabno praktično izkušnjo razvijanja inovativnosti ter kreativnega razmišljanja.

Več informacij lahko najdete na spletni strani http://e-bikes.uni-mb.si oziroma na elektronskem naslovu e-bikes@um.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.