07:48, čet, 25. Apr

Med vikendi na Pohorje tudi z avtobusom s prikolico za kolesa





Od 16. junija do 2. septembra bo poleg prevoza ljudi na Pohorje zagotovljen tudi prevoz koles s posebnimi prikolicami.

bus_bike

Tudi letos je zaživela ideja avtobusnega povezovanja na Pohorju, ki bo omogočil poletno, pohodno, kolesarski in kulinarični turizma na Pohorju. Projekt so podprle Mestna občina Maribor, Občina Hoče- Slivnica, in občina Ruše ter Društvo gostincev Pohorja v sodelovanju z linijskim avtobusnim prevoznikom Marprom.  Glede sofinanciranja poletne avtobusne linije, ki povezuje Maribor, Hoče, Ruše ter Pohorje so dogovor dosegli župani Občine Ruše, Hoče – Slivnica in Mestne občine Maribor.

Vozni red omogoča direktno povezavo brez prestopanja iz smeriRuš – Areha – Bellevue-Botanični vrt in v obratno smer Botanični vrt – Bellevue – Areh – Ruše. Cena enosmerne vozovnice za odrasle znaša 2 evra, za otroke (6–15 let) pa 1 evro z vključenim prevozom za kolesa.

“Novost letošnjega leta je tudi, da je prevoz za potnike (kolesarje) na relaciji Maribor-Ruše-Lovrenc na Pohorju, ki potujejo na avtobusu skupaj s svojim kolesom, brezplačen. Med Občino Ruše in Arrivo Štajerska je sklenjen Dogovor o financiranju vozovnic za kolesarje in prevoz njihovih koles. Dogovor velja od 1. 4. do 31. 10. 2018. Občina v celoti subvencionira prevoz kolesa in kolesarja,” so zapisali na Facebook strani Občine Ruše. K temu so dodali, da bo vsako soboto in nedeljo do 2. septembra linijski prevoz Ruše-Areh-Bellevue-Botanični vrt-Bellevue-Areh- Ruše z manjšim avtobusom, opremljenim s prikolico za kolesa. “Vozni red omogoča direktno povezavo brez prestopanja iz smeri  iz Ruš – Areha – Bellevue-Botanični vrt in v obratno smer Botanični vrt-Bellevue-Areh-Ruše. Cena enosmerne vozovnice za odrasle znaša 2 evra, za otroke (6–15 let) pa 1 evro, vključen prevoz kolesa,” so še dodali na občinski strani Facebooka.

“Namen vzpostavljene avtobusne linije je, da se Pohorje približa ljudem in, da se oživi poletni turizem. Obenem vzpodbujamo povezovanje 3 občin, takšno sodelovanje pa pomeni zgodbo o uspehu in povečanje števila enodnevnih in več dnevnih gostov na zelenem Pohorju. Podjetje Marprom se je letos zavezalo, da bo poleg prevoza ljudi ponudilo tudi prevoz koles s posebnimi prikolicami. Občina Hoče-Slivnica pa bo poleg lepot Pohorja gostom ponudila še lepote Botaničnega vrta v Pivoli in okuse Pohorske tržnice,” je dejal župan Občune Hoče-Slivnica Marko Soršak.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.