18:45, pet, 19. Apr

Med posredovanjem policije umrl





V Mariboru je včeraj popoldan med policijskim posredovanjem v naselju Brezje umrl 28-letnik, poročajo nekateri mediji.

Po poročanju nekaterih medijev so po družinskem prepiru, kjer je 28-letnik vpil na očeta in se ni umiril, posredovali pocisti. Slednjim se je  aktivno uprl z uporabo znanja borilnih veščin in ob tem policiste telesno poškodoval. Policisti so zato uporabili prisilna sredstva ter kršitelja obvladali, a je ta izgubil zavest in kljub takojšnji zdravniški pomoči ter daljšemu oživljanju na kraju intervencije umrl, je za nekatere medije pojasnil Miran Šadl, tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor. Pokojni naj bi bil sicer tudi stari znanec policije.

 

Dopolnjeno danes ob 13.10

“Včeraj, malo pred 14. uro smo bili na telefonsko številko 113 zaprošeni za intervencijo v stanovanjski hiši v Mariboru, kjer naj bi sin vpil na
očeta, lomil in razmetaval inventar in se ni želel pomiriti. Na podlagi vseh zbranih obvestil od prijavitelja in glede na ugotovljeno intenziteto kršitve, smo na nujno intervencijo napotili štiri policiste oz. dve patrulji,” so sporočili iz PU Maribor.

K temu dodajajo, da se je med intervencijo je kršitelj policistom aktivno uprl z uporabo znanja borilnih veščin in ob tem policiste telesno poškodoval. “Policisti so zato uporabili prisilna sredstva in sicer fizično silo, plinski razpršilec in sredstva za vezanje in vklepanje ter kršitelja obvladali, zatem pa je kršitelj izgubil zavest in kljub takojšnji zdravniški pomoči ter daljšemu !oživljanju, na kraju intervencije umrl,” je še dodal.

Na kraj dogodka sta prišla dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurni okrožni državni tožilec iz ODT v Mariboru, vendar je preiskovalni sodnik na kraju ogled prepustil policiji. “Ker preiskava še poteka vam več informacij ne moremo nuditi. Preiskavo je prevzel Posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva RS,” so še sporočili danes iz PU Maribor.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.