20:50, sre, 24. Apr

Maturantska četvorka v Mariboru





Danes, točno ob 12. uri je v 20. slovenskih in več kot 30. krajih sedmih evropskih držav potekala najbolj množična prireditev Maturantska četvorka.

maribor 6
V bližnjem Mariboru, na trgu Leona Štuklja, je letos zaplesalo 2500 maturantov. Letošnji moto najbolj množične prireditve je bil odmeven: NE alkoholu in prepovedanim drogam. Čeprav gre za rekordno plesanje četvorke, je bil glavni namen prireditve veselo druženje in zabava mladih, seveda z 0,0‰ alkohola ter brez prepovedanih drog. Organizatorji se trudijo, da bi tovrstno druženje na maturantski četvorki postalo tradicija in del kulture mladih tudi v mestih izven slovenskih meja. Glavni koordinator ulične četvorke, v okviru projekta EQDF (Evropean Quadrille Dance Festival), ter direktor plesne šole Pingi, Rudi Kocbek, si nadvse želi, da bi ta dogodek za vedno ostal v spominu maturantov, ter, da maturantje tega dogodka ne bi izkoristili za opijanje.

Uradna pesem festivala, posebej za to priložnost je skladba Everybody dance to the music, v izvedbi pevca Jacoba, kateri jo je tokrat na Maturantski četvorki v živo tudi zapel. Po končanem uradnem delu pa je za zabavo in ples maturantov poskrbela glasbena skupina Victory.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.