11:29, sob, 20. Apr

Mateja Breznik osvojila zlato na svetovnem S.K.I.F prvenstvu





Na letošnjem 13. Svetovnem S.K.I.F. prvenstvu, ki je potekalo na Češkem, so Slovenci znova želi uspehe. V kategoriji v katah posamezno Veteranke od 40 do 44 let je Mateja Breznik, članica kluba Š.D. Ruše, osvojila naslov svetovne prvakinje.

Breznikova in Mladen Vratarić (Poljčane) sta v kategoriji Yako-soku kumite (tehnični kumite) osvojila bronasto medaljo. Tudi preostali uspehi so zavidljivi, saj so slovenski tekmovalci  v družbi 55 držav oziroma 1359 tekmovalcih dosegali izjemne rezultate.

FOTO: S.K.I.F Slovenija
FOTO: S.K.I.F Slovenija

Vratarić je v kategoriji kate posamezno Veterani 55-59 let zasedel 5. mesto, tako kot Jelka Rošker Trajbar (Cankova) v kategoriji kate posamezno Veteranke 50-54 let. 10.mesto sta v katah posamezno Članice osvojila Petra Milivojević (Š.D.-Ruše) in v kumiteju kategorijsko Člani – 65 kg Timotej Koležnik (Š.D.-Gortina-Muta).
Velik pozitivni prispevek na prvenstvu sta dodala tudi mednarodna S.K.I.F. sodnika Shihan Ivan Čerič, 8.DAN-KYOSHI – vodja delegacije in Sensei Lovrenc Kokalj, 6.DAN-RENSHI.

S.K.I.F Slovenija je na svetovnih prvenstvih, ki potekajo vsaka 3 leta, osvojila že 4 zlate, 4 srebrne in 4 bronaste medalje. Naslednje svetovno prvenstvo bo leta 2021 v Tokiu na Japonskem.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.