Martinovanje v Selnici ob Dravi

Selničani so tudi letos praznovali god Sv. Martina. Zbrali so se v soboto, 12. novembra na ploščadi pri Brezniku, kjer so branjevke društva kmetic iz Gradišča na stojnicah ponujale domače dobrote.

Branjevkam se je pridružila tudi nova kraljica jabolk, ki je na svoji stojnici ponujala pito, ki jo je sama poimenovala kraljična pita. kraljica jabolk se je martinovanja udeležila predvsem zaradi zabave, saj meni, da je to odlična priložnost, da se združita zabava in tradicija.

Za popoldanski del martinovanja pa je v sodelovanju z občino poskrbelo kulturno društvo Pavza. Občani in občanke so se povzpeli na vinski vrh, kjer so se ustavili pri mnogih zidanicah in tam lahko poskusili tako letošnje kot tudi staro vino.

Z vinskega vrha so se počasi vrnili na ploščad pri Brezniku, kjer je bilo poskrbljeno tudi za kulturni program, prireditev pa je popestrilo tudi tekmovanje za najboljšo selniško rajnglo.

Mnogi obiskovalci so bili mnenja, da je letošnja letina izjemno dobra, za vsak slučaj

Galerija

Oddaj komentar

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

4 KOMENTARJEV
Lisjak J.     17.11.2011 ob 16:52

Brez dobre obveščenosti ni nič. BK TV je že večkrat dokazal pripravljenost sodelovati in prispevati svoj velik delež. Je pika na i te prireditve.Brez zamere! Skleroza pač..
 
admin     17.11.2011 ob 16:16

Upamo, da sta tudi televizija BK TV ter spletni portal LOKALEC.Si, kaj prispevata k uspešni promociji dogodka..
 
Lisjak J.     17.11.2011 ob 16:09

Vsem sodelujočim, kmetijam - tistim na vinskem vrhu, kuharicam in kuharjem rajgle, Breznikovim, Občini Selnica in javnim delavcem,Juralesu - Lep Juriju, Selniški pekarni, Rometu,Baru "B"- Brankotu, mesarju Emeršiču, Lep Gorazdu,Darji Špes,fotografoma Dragici in Nikotu,"Ovci" in "Cencu" se zahvaljujem za sodelovanje in delo. Če organiziraš prireditev s takimi ljudmi,le ta gotovo uspe. Za naslednjega "Martina" vabim k sodelovanju še več prijaznih Selničanov..
 
bojan     14.11.2011 ob 18:25

mislim ,da nam je uspelo prepričat Selničane ,da potrebujemo večta takšnih dogotkov!.