16:59, čet, 28. Mar

Martinovanje v Limbušu





Na kmetiji Šfiligoj Kočevar se je v soboto zbralo veliko ljubiteljev dobre družbe in vina.

Krajani in krajanke so se zbrali ob 13. uri pri Čeligijevi preši, kjer so prešali sadje na tradicionalen način, nato pa so se odpravili po Podpohorski vinski cesti do kmetije Šfiligoj Kočevar, kjer je bil zanje pripravljen kulturni program.
Med kulturnim programom so zapele ljudske pevke Spominčice, goste pa je pozdravila tudi ga. Vida Kočevar, ki je povedala par besed o zgodovini kmetije Šfiligoj Kočevar, saj za kmetijo skrbi že tretja generacija družine, ki se trudi, da bi se vinogradniška tradicija ohranila in nadaljevala.

Gospodar pa je blagoslovil vino in z veseljem nazdravil z vsemi prisotnimi. Po njegovih besedah je letošnja letina odlična. Saj je že samo grozdje bilo lepo, sladko, predvsem pa ga je bilo mnogo. Tako je z besedami: »V naših sodih ni več mošta, novo vino naj se košta!« zaključil kulturni program in vse povabil, da se povelesijo z njim ob zvokih ansambla Čebelice iz Hoč.

Prireditev je letos že enajsto leto, turistično društvo Limbuš, ki Martinovanje organizira pa upa, da se bo tradicija nadaljevala, saj je to odlična priložnost za druženje in sprostitev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.