15:13, pet, 19. Apr

Marko Soršak Soki: “Pri nas je črni dan in žalostno”





Znan mariborski bobnar in humanitarec je sporočil, da so njegovemu očetu in stricu ognjeni zublji uničili avtoličarsko delavnico.

FOTO: Facebook

Marko Soršak Soki je na svoji strani na družbenem omrežju zapisal: “Pri nas je črni dan in žalostno. Mojemu atiju Bojanu in stricu Franciju je včeraj požar zanetil njuno avtoličarsko delavnico in naredil veliko škodo. Njuna obrt je stara že 40 let in sta v svojem poslu majstra. Sedaj že na pol v pokoju vendar zaradi ljubezni do dela in življenjskih stroškov nadaljujeta. A žal se je po mesecu zaprtja zaradi korone zgodila nesreča. Po oceni policistov je prišlo do samovžiga na električni napeljavi. Obstaja sum, da je električni kabel načela kakšna divja žival, saj je delavnica ob gozdu in je verjetnost velika.”

Svoj zapis nadaljuje: “Goreti je začelo, ko sta opravljala svoje delo. Ognja nista opazila takoj, opazili so ga sosedi, ki so videli plamene in gost dim. Ko sta uspela opaziti požar sta nemudoma začela gasiti in reševati avtomobile ter vse kar je bilo mogoče. Ogenj je v nekaj sekundah zajel celotno komoro z delavnico in ju tudi gost dim z vročino pregnal iz delavnice. Žal vozila v komori nista uspela več rešiti, saj se je začela streha sesuvati. Na srečo sta jo odnesla le s slabim počutjem zaradi dima in nespanjem zaradi stresa. Gasilci so jima čestitali za pogum pri reševanju, saj bi lahko prišlo do eksplozij in hujše zastrupitve.”

Doda še, da sta trenutno iz sebe in ne vesta kaj bosta naredila oz. kako bosta stvar v celoti rešila. Na pomoč so pristopili prijatelji, sorodniki in sosedje: “Ti so ponudili pomoč pri čiščenju, gospe pa bodo poskrbele za hrano. Vsi bomo pomagali sanirati, da bosta lahko s čim manjšimi posledicami nadaljevala to, kar sta gradila 40 let. Tudi jaz jima bom! Ata Bojan in stric Franci sta dvojčka in zelo pozitivno gledata na življenje. Tisti, ki ste ju spoznali dobro veste o čem govorim. Zato jima toliko bolj želim vse dobro. Rad ju imam. Borca sta ne glede na vse strankam obljubila, da bosta avtomobile uredila. Prosila sta za razumevanje za kakšen “dan ali dva zamude.”

https://www.facebook.com/20za20/posts/2591294164416378

Vse dobro želimo tudi v našem uredništvu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.